Meditaţia zilei

Publicatla 3 August 2018

Vineri, 03 august 2018
Matei 13,54-58
“Şi nu a făcut acolo multe minuni, din cauza necredinţei lor.”

Suntem obișnuiți să vedem ceea ce ne lipsește, uitând tot mai des să privim spre ceea ce am primit și avem. Ne plângem că nu beneficiem de mai multe minuni, că suntem bolnavi și nu ne vindecăm prin miracole, că suntem săraci și nu câștigăm la loto, că suntem singuri și nu ne găsim prieteni. Dar ce facem concret pentru sănătatea noastră? Cât muncim pentru o condiție economică mai bună și cât pierdem din timpul nostru? Cât din ceea ce avem (spiritual și material) folosim pentru a ne „câștiga” prieteni?

Sfârșitul textului evanghelic de astazi este copleșitor și ne oferă răspunsul multor întrebări: „Nu a făcut acolo multe minuni, din cauza necredinței lor”. Din cauza necredinței noastre nu se întâmplă mai multe minuni. Puțina noastră credință este o piedică în calea harului divin care vrea să acționeze, care vrea să facă mai mult pentru a salva omul și omenirea. Cât de trist este că suntem o piedică în calea harului, că am devenit o piedică în calea minunilor. Viața noastră în loc să fie purtătoare de har, de minuni, le împiedică. Am devenit opaci: nu lăsăm harul să coboare din cer pe pământ, să treacă de la o inimă la alta!

Cât de gingaș este insa Dumnezeu cu noi: deși credem atât de puțin, el continuă să facă minuni. Ar putea face mult mai multe. Vrea să facă mult mai multe, dar noi îl împiedicăm.

Să-i mulțumim astăzi pentru minunile săvârșite în viața noastră (pentru că evanghelistul nu spune că nu a făcut nicio minune din cauza necredinței, ci doar că nu a făcut multe minuni) și să-l rugăm să mărească în noi credința. De fapt, prima minune pe care trebuie să o cerem este tocmai credința.

Rugaciune
O, Marie, Maica credinței și a speranței noastre, mijlocește-ne harul de a crede cu toată convingerea și de a mărturisi prin fapte că Isus Cristos este Domnul. Amin!_Şi nu a făcut acolo multe minuni, din cauza necredinţei lor.”

Exprimaţi-vă opinia