Meditația zilei

Publicatla 2 August 2018

 

Ieremia 18, 4: „Olarul a făcut un alt vas, așa cum i-a plăcut să facă.” Mt 13, 52: „orice cărturar instruit în ale împărăţiei cerurilor este asemenea stăpânului casei care scoate din tezaurul său lucruri noi şi vechi”.

Ieremia înțelege și profețește, privind lutul recuperat de olar, că și Dumnezeu vrea să-l recupereze pe fiecare om din orice situație critică în care s-ar afla.

Când Isus ne povestește despre Împărăția lui Dumnezeu recurgând la prezentarea unor acțiuni din viața oamenilor simpli, ne spune că Împărăția vine în viața noastră obișnuită. Astăzi ne arată că Împărăția, asemenea năvodului, adună tot soiul de pești: oameni de orice rasă, limbă, clasă socială, nivel cultural, caracter. Nimic nu e lăsat la o parte. Toți primesc șansa de a avea casă cu Domnul.
Uneori nici nouă nu ne vine să credem că mai putem fi recuperați. Dar o altă caracteristică a Împărăției, semn al iubirii mereu reînnoite a lui Dumnezeu pentru noi, este tocmai noutatea ce vine în viața noastră. Cei care primesc Împărăția se nasc din nou și pot aduce noutatea în mijlocul lor.

Observ ce noutate aduce azi Domnul în viața mea? Și cum o pot da mai departe?

Rugăciune: Dumnezeule, cântare nouă îți voi cânta ție; în psaltire cu zece strune îți voi cânta ție,
Celui ce dai mântuire împăraților, Celui ce îl mântuiești pe David, robul Tău, din robia cea cumplită. Mântuiește-mă și mă scoate din mâna străinilor, a căror gură a grăit deșertăciune și dreapta lor e dreapta nedreptății. Fiii noștri să fie ca niște odrasle tinere, crescute în tinerețile lor; fiicele noastre înfrumusețate și împodobite precum coloanele templului. Hambarele noastre pline, vărsându-se din unul în altul. Oile noastre cu mulți miei, umplând drumurile când ies; boii noștri să fie grași. Să nu fie gard căzut, nici spărtură, nici țipăt în ulițele noastre. Fericit este poporul care are aceste bunătăți. Dar fericit este poporul acela care îl are pe Domnul ca Dumnezeu al său.
(Psalmul 143, 9-15)

38139487_413232885864819_4740713003572264960_n

Exprimaţi-vă opinia