Harul Tău mi-e de ajuns!

Publicatla 31 July 2018

MagisINTC

 

 

În ultima vreme l-am lăsat pe Duhul Sfânt să lucreze mult mai mult în viața mea, iar una dintre dovezi este participarea mea la MAGIS pentru prima dată!

Aceste câteva zile au fost pline de Dumnezeu, de recăpătarea liniștii interioare, de căldura celorlalți, de energia fiecăruia, de bucurie! Mai pe scurt, au fost zile în care am simțit că harul Lui îmi e de ajuns….

Relatarea despre Iosif din Geneză ne-a ajutat să înțelegem mai bine harul lui Dumnezeu sau minunea de a fi iubiți. El îl însoțește pe Iosif, dar harul Său se arată în slăbiciune! Astfel că Iosif își recitește istoria în lumina prezenței lui Dumnezeu și nu după remușcările lui! I-am cerut, astfel, lui Dumnezeu harul de a recunoaște semnele iubirii sale în ciuda contradicțiilor din relațiile personale! Conferința: Invidia între provocări și oportunități ne-a arătat cât de important este să recunoaștem cauzele, comportamentul în cazul invidiei pentru a deveni tot mai mult cărți deschise și vii cu ajutorul harului pentru a comunica iubirea semănată în noi!

Fiecare activitate a pus o cărămidă la dezvoltarea mea, înțelegerea harului în viața mea! Astfel că rugăciunile pline de liniște m-au ajutat să pot sa fiu doar eu cu Cristos, fără alte gânduri, griji…, atelierele mi-au demonstrat cât de sublim se îmbină Cuvântul lui Dumnezeu cu dansul, teatrul, olăritul, frământarea pâinii, jocurile! Am descoperit la atelierul Verbum panis cum se întrepătrunde cântecul, cu frământarea efectivă a aluatului și Cuvântul Domnului! Munca a devenit o bucurie împărtășită cu toți colegii de atelier, iar cântecul nu mai contenea, căci atât de bine ne simțeam împreună!

Momentele de împărtășire ne-au apropiat și mai mult, iar fiecare clipă alături de ceilalți a fost prețuită! Am înțeles cât de frumos lucrează Domnul în umilința mea și câtă superficialitate poate fi în lipsa sa, cât de important e să-l căutăm în tot ceea ce facem!

Cercul Magis ne-a deschis mai mult unul față de celălalt, ne-a permis să valorizăm bogăția și diversitatea trăirilor fiecăruia, dar mai ales înțelepciunea lui Dumnezeu din acestea! Ne-am ascultat și ne-am împărtășit trăiri, gânduri, simțiri! Aceste momente m-au ajutat să înțeleg cât de mult avem nevoie unul de celălalt, de prezența, deschiderea, umilința, iertarea fiecăruia dintre noi pentru a construi relații în lumina iubirii lui Cristos!

Am plecat cu nostalgia momentelor trăite la centrul Manresa în suflet, a oamenilor de care m-am despărțiț, dar profund îmbogățită de fiecare activitate, de fiecare tânăr! Recunoștință, mulțumire, împlinire, bucurie, pace, încredere, curaj toate acestea le-am trăit doar în câteva zile!

Îți mulțumesc, Doamne pentru iubirea ta imensă, pentru ocrotirea ta necondiționată, pentru felul atât de frumos în care lucrezi prin noi și prin ceilalți, pentru răbdarea ta pe care o ai cu noi, pentru curajul și tăria pe care ni le oferi prin cei de lângă noi, pentru lumina cu care ne ghidezi pașii, mintea și cu care ne orientezi dorințele!

Îți mulțumesc pentru harul Tău și ajută-mă să fiu tot mai conștientă de el!

Iolanda Fusteș-Dămoc

 

Exprimaţi-vă opinia