Nouă surpriză a papei Francisc care în după-amiaza zilei de 28 iulie 2018, pe la 18.30, a mers în Via Alessandria, la Roma, pentru a vizita o doamnă în vârstă pe care o cunoştea, care nu poate mişca din casă. Pontiful cunoaşte bine cartierul: la câteva sute de metri, în piaţa Buenos Aires, este de fapt biserica argentiniană “Sfânta Maria Îndurerată” unde cardinalul mergea cu autobuzul pentru a-i întâlni pe confraţi.

Ştirea despre improvizaţia papală este prezentată de agenţia Dire şi preluată de Sir. Pontiful a ajuns la bordul unei maşini Ford albastră la blocul unde, înainte de a intra, i-a salutat pe cei prezenţi complet increduli că-l văd venind pe neaşteptate pe papa sub casele lor.

Bergoglio a dat mâna cu toţi, a mângâiat un copil în cărucior şi l-a întrebat cum îl cheamă, a îmbrăţişate un om bolnav. O femeie era emoţionată: “O plăcere imensă, Sfinte Părinte”, i-a spus ea. “Şi pentru mine”, a răspuns papa, care a binecuvântat şi crucifixul pe care i l-a dăruit un alt domn. Ultima îmbrăţişare este pentru cel care, anunţat în ultimul moment, a coborât dintr-o clădire din faţă cu toate că se simţea rău, tocmai pentru a-l vedea pe papa.

După aceea papa Francisc a urcat în apartamentul prietenei sale bătrâne pentru a ieşi după o oră. Intrând din nou în maşină şi continuând să-i salute pe toţi din maşină, s-a îndreptat în sfârşit spre Vatican.

(După Vatican Insider, 29 iulie 2018)

Traducere de pr. Mihai Pătraşcu

 

Exprimaţi-vă opinia