Sfântul Părinte îşi exprimă solidaritatea faţă de toţi cei loviţi de această tragedie, încurajând autorităţile civile şi voluntarii să continue eforturile de salvare. Până la 25 iulie, bilanţul persoanelor decedate era de 74, dar se aşteaptă o creştere a numărului de victime. Devastatoarele incendii au provocat rănirea a peste 500 de persoane, în vreme ce mii de persoane au fost constrânse să-şi părăsească locuinţele.

“Papa Francisc este profund întristat de vestea privind recentele incendii din Grecia” – se spune în telegrama semnată de cardinalul secretar de Stat, Pietro Parolin, exprimându-şi sincera solidaritate faţă de toţi cei loviţi de această tragedie. În mod deosebit, pontiful îi încredinţează pe cei care şi-au pierdut viaţa iubirii milostive a lui Dumnezeu atotputernicul, încurajând autorităţile civile şi echipele de salvare să continue eforturile în vederea salvării persoanelor. Sfântul Părinte invocă asupra tuturor acelora îndureraţi binecuvântarea Domnului, mângâiere şi forţă.

Potrivit estimărilor oficialilor locali şi ale voluntarilor Crucii Roşii, este în creştere bilanţul devastatoarelor incendii din Grecia, izbucnite în apropierea capitalei Atena. Ministrul grec de Interne, Panos Skourleti, a definit situaţia o “tragedie naţională şi un dezastru de proporţii biblice, cu pierderi omeneşti”.

N. red. ercis: Ştirea a fost publicată de Vatican News la 25 iulie 2018. Potrivit hotnews.ro, bilanţul actualizat al incendiilor, joi, 26 iulie, ora 15.46, arată 85 de morţi şi 187 de răniţi.

Preluare Vatican News

 

Exprimaţi-vă opinia