2018-06-07 messa santa marta

Papa Francisc la Sf. Liturghie în capela Casei Sf. Marta din Cetatea Vaticanului  (Vatican Media)
Când întâlnim creștini ”uituci”, ne dăm seama imediat că au pierdut savoarea vieții creștine și au devenit persoane care îndeplinesc poruncile, dar fără mistică, fără a-l întâlni pe Isus Cristos; iar pe Isus Cristos trebuie să-l întâlnim în viața concretă: a spus papa Francisc la predica Sf. Liturghii celebrată joi, 7 iunie 2018, în capela Casei ”Sf. Marta”.

Adrian Dancă – Cetatea Vaticanului

7 iunie 2018 – Vatican News. Pentru a înainta pe calea vieții creștine este necesar să ne amintim de primele întâlniri cu Isus, de cei care ne-au transmis credința și să nu uităm niciodată legea iubirii. Este, pe scurt, predica papei Francisc de la Sf. Liturghie celebrată joi, 7 iunie 2018, în capela Casei Sf. Marta din Cetatea Vaticanului.

Memoria creștină este sarea vieții, ne ajută să mergem înapoi pentru a putea să mergem înainte. Comentând lecturile biblice ale zilei, papa Francisc a pus accentul pe prima lectură, luată din Scrisoarea a doua a Sf. Apostol Pavel către Timotei (2Tim 2,8-15) pentru a evidenția necesitatea de a aminti și a contempla momentele în care l-am întâlnit pe Isus. Totodată, să ne amintim de cei care ne-au transmis credința și, mai ales, de legea supremă a iubirii, pe care Domnul a revărsat-o în inimile noastre.

Papa Francisc: «Memoria creștină este întotdeauna o întâlnire, o întâlnire cu Isus Cristos. De aceea, Paul [spune] ”Adu-ți aminte de Isus Cristos… adu-ți aminte de aceste lucruri…” (v. 8). Memoria creștină este ca sarea vieții. Fără memorie nu putem merge înainte. Când întâlnim creștini ”uituci”, vedem imediat că au pierdut savoarea vieții creștine și au devenit persoane care îndeplinesc poruncile, dar fără mistică, fără a-l întâlni pe Isus Cristos. Iar pe Isus Cristos trebuie să-l întâlnim în viața concretă».

Exprimaţi-vă opinia