Când învăţământul oficial intră în vacanţă, reculegerea propusă laicilor la Traian între 22 şi 24 iunie 2018 ne aminteşte că suntem chemaţi la Şcoala Rugăciunii ca la o “Şcoală Altfel”, în care ne rugăm “cu timp şi fără timp”; iar în acest sens singura “vacanţă” care ne odihneşte cu adevărat înseamnă “vacare Deo”, adică “să ne golim de noi pentru a ne lăsa umpluţi de Dumnezeu”.

Acesta este motivul pentru “Şcoala Altfel a Rugăciunii” oferă participanţilor prilejul unor exerciţii concrete de rugăciune din tezaurul spiritual al Bisericii: Cercetarea cugetului, Meditaţia, Lectio Divina în grup, Litania, Rozariul, rugăciuni ce vor fi redescoperite nu prin teorie, ci prin însăşi practicarea lor meditată, pas cu pas. Fiindcă rugăciunea vie trăieşte din următorul paradox: deşi nimeni nu învaţă să se roage cu adevărat pornind de la o metodă aplicată mecanic, în schimb oricine se roagă statornic ajunge mai devreme sau mai târziu la o metodă.

Programul acestor exerciţii debutează vineri, 22 iunie, la ora 18, cu sfânta Liturghie, şi se termină duminică, 24 iunie, după prânz, şi vor fi ţinute de pr. Marius Taloş SJ.

Înscrierile se fac telefonic la pr. Adrian Faraoanu la Centrul “Gaudium et Spes” din Traian.

Vă aşteptăm cu drag!

Pr. Adrian Faraoanu

 

Exprimaţi-vă opinia