MisPas3

… și la Hosman.  Acolo mici profeți cresc, asemenea lui Ilie, la școala Profetului.

În Săptămâna mare, ca într-un drum de urcare spre Ierusalim întru contemplarea Pătimirii, părintele Claudiu Miklos sj ne-a condus spre o realitate necunoscută pentru majoritatea societății românești, Proiectul Elijah din județul Sibiu, dezvoltat la  Hosman, Țichindeal și Nocrich prin inițiativa socială a părintelui Georg Sporschill sj și a lui Ruth Zenkert.

În contextul acestor foste sate săsești colonizate de rromi, unde nevoia este omniprezentă, s-au construit oaze de umanitate din rămășițe ale acesteia. Ca să credem că miracolul făinii și al uleiului din cămara văduvei din Sarepta Sidonului continuă și azi.

La Școala Profeților copiii acestor locuri primesc, ca Ilie odinioară, mantaua educației –  profeția în care lumea noastră speră – în artele elementare și totodată fundamentale ale bunei conviețuiri. Talentele lor sunt descoperite și cultivate la Centrul Social și la Școala de muzică Sonja, căci lumea pe care ei o profețesc este armonioasă, bună și veselă.

Adulții localnici sunt și ei vizați în această dinamică a binelui ce bonifică și aduce demnitate – în terenul unei umanități ce pare a fi uitată – cu proiecte cum ar fi tâmplăria și brutăria din Hosman, serele și țesătoria din Țichindeal.

În mijlocul copiilor de la Centrul Social, zilele misiunii noastre s-au transformat în zilele evanghelizării noastre. Nu o vijelie, nici un cutremur, nici un foc, ci o adiere de vânt lin ca o voce de copil a vorbit despre nevoia fiecărui suflet de a fi îndrăgit, ascultat, atins, mișcat, mustrat și iubit totodată și mai presus de toate.

Cu dorul acestei gingășii ni s-a dat să coborâm iarăși la casele noastre. Pentru contemplarea Învierii, pentru trăirea Evangheliei.

Irina Cristina Mărginean

Exprimaţi-vă opinia