• 16 Apr 2018

Nu doar preoții, călugării și călugărițele pot deveni sfinți. În exortația apostolică „Gaudete et exsultate”, Papa Francisc subliniază: „Pentru a deveni sfinți nu este necesar să fim episcopi, preoți, călugări sau călugărițe. De multe ori avem tentația de a gândi că sfințenia este rezervată acelora care au posibilitatea de a păstra distanța față de activitățile obișnuite, pentru a dedica mult timp rugăciunii. Nu este așa. Toți suntem chemați să fim sfinți, trăind cu iubire și oferind fiecare propria mărturie în activitățile zilnice, acolo unde ne găsim”.

În special, tinerii pot deveni sfinți, chiar dacă adesea credem că este imposibil. Zelul și energia lor, dacă sunt canalizate în direcția bună, pot schimba lumea.

Iată trei adolescenți care ne arată că sfințenia este posibilă pentru oricine și în care vedem modul în care Dumnezeu folosește darurile și talentele tinere pentru mai mare mărirea Sa:

Fericita Chiara Badano

Chiara era o fată populară cu mulți prieteni. Îi plăcea să practice sportul, să cânte, să danseze și să se întâlnească cu cei de vârsta ei. La vârsta de 17 ani a paralizat, oferind totul lui Dumnezeu și spunând: „Dacă tu vrei aceasta, Isuse, atunci vreau și eu”. A murit de cancer la vârsta de 18 ani. Ultimele ei cuvinte au fost: „Fiți fericiți, deoarece eu sunt fericită”.

Servul lui Dumnezeu Carlo Acutis

Lui Carlo îi plăcea informatica și se folosea de computere pentru a răspândi credința. Una dintre cele mai semnificative experiențe informatice a fost catalogarea tuturor miracolelor euharistice din lume. El spunea: „Cu cât primim mai mult Sfânta Euharistie, cu atât de mult ne vom asemăna cu Isus și vom pregusta Paradisul încă de pe acest pământ”. A murit de leucemie la vârsta de 15 ani.

Serva lui Dumnezeu Anna Zelíková

Anna era o adolescentă simplă care îl iubea foarte mult pe Isus. Ea a scris: „Adevărata frumusețe este ascunsă în fidelitatea în lucrurile mici. Întotdeauna mi-am dorit să împlinesc gesturi de iubire mari și eroice, dar am văzut că nu sunt capabilă și m-am întristat. Acum găsesc marele eroism în lucrurile mici”. A murit de tuberculoză la vârsta de 17 ani.

Traducere: Liviu Ursu

 

Sursa:e-communio.ro

Exprimaţi-vă opinia