Atunci când inima și conștiința sunt profund atinse, cu greu cuvintele își mai găsesc locul lor. Ar fi cu mult mai ușor să vorbesc despre cele două Misiuni de Paști prin imagini și emoții .care au fost cu adevărat intense!

Koderspalareapicioarelor

 

Prima misiune de la Cluj a început tocmai cu o imagine, care m-a însoțit în toate celelalte zile: cea în care Învățătorul îi spală picioarele lui Petru. Trebuie să recunosc că este imaginea mea preferată cu Isus, și astfel am simțit o mare mângâiere și bucurie încă de la început.

În ceea ce privește slujirea, s-a întâmplat ca de fiecare dată: am primit cu mult mai mult decât aș fi putut să dăruiesc vreodată. Alături de asociația “Misionarii lui Padre Pio”, am pregătit cina pentru oameni simpli, care ne-au privit și ne-au mulțumit cu o căldură dezarmantă.  Toate prejudecățile s-au prăbușit. Am descoperit că în spatele fiecărei priviri este o istorie de înțeles, și fiecare persoană în parte a devenit  importantă.MisPadrePio

Să trăiesc această experiența împreună cu ceilalți, a fost unul dintre cele mai frumoase lucruri. Pentru câteva zile, la Manresa a fost ca Acasă. Plecam dimineața spre facultate, iar seara o mică “familie” era acolo să mă primească, să mă asculte și să-mi vorbească. În simplitate, am împărtășit totul.. iar asta a fost grozav.

Atât de mare a fost mulțumirea pe care mi-a adus-o prima misiune, încât am decis să merg și în cea de-a doua, la Hosman. Aici, timpul a avut parcă o altă valoare. Cele câteva zile, au părut o veșnicie.

MisPas2

Am fost surprinsă  să cunosc realitățile acestor locuri. În situații de mare sărăcie, asociația Elijah a reușit să dea naștere unor proiecte de mare amploare și importanță. Centrele sociale, școala de muzică, laboratoarele de tâmplărie și țesătorie, brutăria, cabinetele medicale, locuințele noi pentru familii, copii și tineri, sunt doar câteva dintre inițiative.

L-am întâlnit pe Dumnezeu în marea suferință și durere a unor persoane, dar și în dăruirea fără margini a altora. Am ascultat povești de viață extrem de grele, dar m-am bucurat de realizările importante obținute în ciuda acestora. Am stat mai ales în mijlocul copiilor, a căror gingășie a fost  copleșitoare.

Am fost primiți cu mare grijă și prietenie. Am împărtășit cu toții experiențele noastre, am trăit împreună momentele de rugăciune și cele care în mod firesc se petrec în orice familie. Încă o dată m-am îmbogățit din toate părțile, și am fost mai degrabă eu cea “slujită”.

MisPas3

Am rămas acum cu o mare dorință de a duce mai departe ceea ce am primit, de a povesti tuturor cât de vie este nevoia de iubire în lume și cât de multe lucruri frumoase se pot construi împreună.

După astfel de experiențe, viața nu poate să o mai ia pe același drum ca până înainte.

“Mereu și pentru toate: Mulțumesc!”

Autor: Liana Sas

Exprimaţi-vă opinia