La Angelus din ziua de duminică, 4 februarie, amintind despre „tragica prelungire a situaţiilor de conflict în diferite părţi ale lumii”,  papa Francisc i-a invitat pe toţi credincioşii să participe la „o specială zi de rugăciune şi post pentru pace, în ziua de 23 februarie, vinerea din prima săptămână din Postul Mare”. Papa a dorit să ofere această zi în special pentru „populaţiile din Republica Democratică din Congo şi din Sudanul de Sud”.

Papa Francisc spunea totodată atunci că, aşa cum a dorit „şi în alte ocazii asemănătoare, îi invit şi pe fraţii şi surorile necatolici şi necreştini să se asocieze la această iniţiativă în modalităţile pe care le vor considera oportune, dar toţi împreună”.

Tot în acest sens, Mons. Fernando Duarte Barros Reis, secretarul Nunţiaturii Apostolice din România, a transmis luni, 5 februarie, un mesaj din partea Secretarului de Stat al Vaticanului, card. Pietro Parolin. Mesajul, adresat tuturor membrilor Conferinţei Episcopilor din România prin intermediul Preafericirii Sale card. Lucian Mureşan, preşedinte al Conferinţei, reaminteşte iniţiativa Sfântului Părinte papa Francisc, de a face din 23 februarie 2018 o zi de post şi rugăciune pentru pace în Republica Democratică a Congo şi în Sudanul de Sud. În mesajul Mons. Fernando se poate citi că „dorinţa papei este ca întreaga Biserică să se unească în a cere lui Dumnezeu Tatăl milostiv convertirea inimilor celor implicaţi în conflicte”.

Pr. Adrian Blăjuţă

 

Exprimaţi-vă opinia