Scrisoarea Părintelui Provincial EUM

Publicatla 5 January 2018

Dragi confrați și prieteni,

Începând cu data de 6 ianuarie, sărbătoarea Epifaniei, intră în vigoare Decretul Părintelui General de constituire a fostei regiuni Române SJ (ROM) drept Misiune a Provinciei Euro-Mediteraneene (EUM) și, în același timp, începe să își exercite rolul Delegatul pentru Misiune, în persoana părintelui Michael Bugeja.

 

Această hotărâre încheie un parcurs de câțiva ani de reflecție și discernământ, care a putut vedea conturarea mai multor ipoteze de soluționare, pentru a ajunge la prezentul deznodământ.

Toate acestea au fost favorizate de un complex de factori, printre care formarea comună, deja de mult timp, a scolasticilor din Italia, Malta și România și destinația iezuiților în România din Provinciile de odinioară ale Italiei și Maltei.

Astfel, EUM dobândește o geografie și mai articulată.

Această situație, aduce desigur anumite dificultăți și nu le ascundem. Pe de altă parte, vrem și sperăm ca această solicitare pe care Părintele General ne-o adresează, să aibă efecte benefice asupra misiunii noastre și, mai ales, să fie și o oportunitate pentru a trăi în profunzime universalitatea și catolicitatea noastră.

Vom fi solicitați din perspectiva creativității, a generozității și a disponibilității, sufletul vocației noastre.

Fie ca Domnul să reînnoiască în noi plăcerea de a descoperi că punctul esențial  este acela de a trăi în numele Său.

Îi mulțumesc părintelui Bugeja pentru disponibilitate și îl încredințez rugăciunilor tuturor.

Vă amintesc în mod fratern în gândurile mele.

În Sărbătoarea Epifaniei ,

 

Pr. Gianfranco Matarazzo SJ

Exprimaţi-vă opinia