Papa Francisc la audiența generală de miercuri, 6 decembrie, cu desfășurare în Aula Paul al VI-lea, din Vatican – AFP

6 decembrie 2017. «Gândul meu se îndreaptă acum spre Ierusalim, neputând să-mi ascund profunda preocupare privind situația care s-a creat în ultimele zile și adresând totodată un însuflețit apel astfel încât să se angajeze cu toții la respectarea Status Quo-ului orașului, în conformitate cu pertinentele Rezoluții ale Națiunilor Unite», a spus Sfântul Părinte la finalul catehezei audienței generale de miercuri, 6 decembrie a.c., care s-a desfășurat în Aula Paul al VI-lea din Vatican.

«Ierusalimul este un oraș unic, sacru pentru evrei, creștini și musulmani care venerează acolo Locurile Sfinte ale respectivelor religii, având o vocație specială în vederea păcii. Mă rog Domnului ca această identitate să fie păstrată și consolidată în beneficiul Țării Sfinte, al Orientului Mijlociu și al lumii întregi și să prevaleze înțelepciunea și prudența pentru a evita adăugarea unor noi elemente de tensiune într-o panoramă internațională deja convulsivă și marcată de atâtea conflicte pline de cruzime», a mai spus papa Francisc.

Apelul pontifului vine în contextul crizei create în urma anunțului președintelui Donald Trump de a transfera Ambasada Statelor Unite ale Americii din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, intenție interpretată ca o recunoaștere implicită a Ierusalimului drept capitală a statului evreu.

Exprimaţi-vă opinia