Papa Francisc, în Piața Pius al XII-lea, în vizită la Punctul Sanitar Solidar, joi, 16 noiembrie, în cursul după-amiezii – AFP

17 noiembrie 2017. Joi după-amiază, papa Francisc a făcut o vizită surpriză la Punctul de asistență sanitară solidară amenajat în Piața Pius al XII-lea, chiar în fața Bazilicii Sfântul Petru. Amenajarea corturilor medicale face parte din inițiativele promovate cu prilejul primei Zile Mondiale a Săracilor, organizată de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, la inițiativa papei Francisc, Zi care se celebrează duminică, 19 noiembrie.

Timp de o săptămână, micul spital de campanie din centrul Romei oferă zilnic, între orele 9 și 16, vizite medicale gratuite persoanelor sărace, în special celor fără adăpost. Papa Francisc a fost întâmpinat de un grup de nevoiași care așteptau la rând pentru a fi vizitați și, oprindu-se, a stat de vorbă și a glumit cu ei.

Succesiv, pontiful a fost însoțit de asistentele medicale de la Crucea Roșie Italiană în vizitarea Punctului de asistență sanitară solidară, unde a salutat pe fiecare dintre medicii specializați în analize clinice, cardiologie, dermatologie, boli infecțioase, ginecologie și andrologie, care își oferă serviciile în mod gratuit în cadrul cabinetelor medicale mobile.

De asemenea, pontiful a cunoscut voluntarii din cadrul Confederației Operelor de Mizericordie care fac posibilă funcționarea punctelor de asistență sanitară solidară. Voluntarii i-au oferit pontifului un ceai cald, așa cum obișnuiesc să facă cu persoanele pe care le asistă, în zilele friguroase ale anului.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia