Făclii și călăuze din Societatea lui Isus

  Sfântul Alfonso Rodriguez, patronul fraților iezuiti

 

Comemorează:san_alfonso_rodriguez

Alfonso Rodriguez s-a născut la Segovia, în Spania, în 1533. După moartea prematură a tatălui, s-a dedicat comerțului și în jurul anului 1560 s-a căsătorit. După moartea soției și a fiilor săi, în 1571 a fost primit în Societatea lui Isus ca frate și în același an a fost trimis la Palma de Mallorca, unde a fost portar al colegiului iezuit, slujire pe care a îndeplinit-o până la moarte. Conversațiile spirituale purtate cu Alfonso au avut un profund ecou în viața tânărului Petru Claver, viitorul misionar și apărătorul sclavilor din America Latină. În decursul vieții sale, Rodriguez a avut de înfruntat puternice lupte interioare, dar a fost învrednicit și de extraordinare daruri carismatice. A murit la Palma în 1617. A fost înscris în rândul sfinților în anul 1888 de către Papa Leon al XIII-lea.

 Este sărbătorit în calendarul Societății lui Isus la 31 octombrie.

 

Reține:

Fratele Alfonso spunea:

«Nu este semn mai sigur pentru alegere ca abandonul total în Dumnezeu. Aruncă-te în brațele Lui și nu te teme: nicicând nu te va părăsi. Cel mai înalt grad al perfecțiunii, al iubirii și al mortificării stă tocmai în abandonul acesta necondiționat».

«Inima mea este plină de dorința de a-i plăcea lui Dumnezeu, pentru prea marea dragoste ce i-o port, ajungând până la aceea de a mă disprețui pe mine însumi și toate lucrurile acestei vieți, pentru a-i plăcea doar Lui

 

Aprofundează:

Gheorghe Fireza, Sfinții și fericiții din Societatea lui Isus, Editura Provinciei Române S.I., București, 1940.

In Cristo Gesù. Profili spirituali dei Santi e Beati della Compagnia di Gesù, Editrice Ancora Milano, 1974.

Liturgia delle Ore della Compagnia di Gesù, Curia Generalizia, Roma, 2007.

http://www.ignatianspirituality.com/ignatian-voices/16th-and-17th-century-ignatianvoices/st-alphonsus-rodriguez-sj/

Exprimaţi-vă opinia