pedro arrupe

 

După acceptarea retragerii sale din funcție, pr. Arrupe a adresat un mesaj testament întregii Societăți a lui Isus. Să-i ascultăm ultimele cuvinte transmise înainte de intrarea în tăcerea abandonării fără rest în brațele lui Dumnezeu.

„Fiecăruia aș vrea să-i spun tantas cosas: atât de multe, într-adevăr!

Celor tineri le cer să trăiască în prezența lui Dumnezeu și să crească în sfințenie, aceasta fiind cea mai bună pregătire pentru viitor. Să se abandoneze voinței lui Dumnezeu, deopotrivă de necuprins și atât de familiar!

Celor care sunt în floarea vârstei apostolice, le cer să nu se epuizeze. Să-și cumpănească bine viața centrând-o în Dumnezeu – și nu în munca lor – râmânând atenți la nevoile lumii, precum și la milioanele de oameni care nu-l cunosc pe Dumnezeu sau trăiesc ca și cum nu l-ar fi cunoscut. Cu toții sunt chemați să-l cunoască și să-i slujească lui Cristos !

Pe cei de vârsta mea îi îndemn să fie deschiși : să învețe ce trebuie făcut acum și să-l facă cu bunăvoință

De asemenea ,aș dori să spun și dragilor frați tantas cosas – atât de mult și cu atât de multă afecțiune ! Reamintesc întregii Societăți importanța Fraților : ei ne ajută să ne centrăm chemarea în Dumnezeu. Sunt plin de speranță, văzând Societatea în slujba singurului Domn și a Bisericii, sub Pontiful Roman, Vicarul lui Cristos pe pământ.

Fie ca ea să continue pe același drum iar Dumnezeu să ne binecuvânteze cu multe chemări de preoți și frați : pentru aceasta ofer lui Dumnezeu ce a mai rămas din viața mea, cu rugăciunile și suferințele mele la ceas de strâmtorare”.

sursa: http://www.gc36.org/

Exprimaţi-vă opinia