Așa am trăit Magis 2017/ Partea a patra

Publicatla 7 September 2017

Gustul lui Dumnezeu

 

Ați gustat vreodată din Dumnezeu? Da, acel gust pe care odată ce l-ai întâlnit nu-l mai uiți niciodată și-l recunoști peste tot. E un gust aparte ce poate fi simțit nu doar cu papilele, ci și cu ochii, cu urechile, cu palmele, cu tălpile, cu inima. Ei bine, cred că muntele  e cel care oferă generos acest gust.

potir munte

Cum să nu-l simți pe Dumnezeu când îți atingi tălpile goale de pământ și te unești cu el de nu mai știi unde începi și unde te termini tu, dar apoi, când îți desprinzi ușor pașii, îți dai seama că ești totuna cu drumul care până ieri nu exista.

Când mergi împreună cu celălalt și simți cum sufletele se deschid, cum devii din ce în ce mai mult tu însuți, cum te eliberezi de praful orașului și intri, alături de ceilalți, în profunzimea muntelui și alături de tine în profunzimea sufletului.

Când rucsacul apasă pe umeri, pe genunchi și pe suflet și te întrebi oare cât mai reziști. Când te oprești și tragi aer în piept și când auzi încurajările celorlați ce te fac să înaintezi.

Cum să nu-l simți pe Dumnezeu când asculți natura și observi că vântul se împletește perfect în cântecul tău?

Când dai de gustul afinelor și ajungi să le deosebești de nebunele și de alte plante.

Când mănânci împreună cu ceilalți din aceeași Pâine frântă și chiar din aceeași farfurie.

slujba munte

Când rămâi fără apă și ești nevoit să sapi chiar și în stâncă.. și când vezi apoi apa curgând și limpezindu-se.. Sau când pâinea se termină și improvizezi felii din ceapă și ardei..

Și cum să nu-l recunoști pe Dumnezeu când apa rece îți pătrunde până la os, trezind fiecare particulă din tine sau când te afunzi cu totul într-un lac glaciar și apoi pornești în goană către vârf? Când simți frigul în fiecare părticică din tine și când îți dai seama că tot acest “rece” nu poate să stingă bucuria, cântecul și pasiunea ta.

Când privești vastitatea ce te înconjoară: a muntelui, a cerului plin de stele sau a soarelui apunând, care își întinde razele peste tine.

Când mâna ta ține mâna celuilalt și așa, unite în rugăciune, simți că ating cerul.

Rodnei

 

Cum să nu-l simți pe Dumnezeu când ești atât de fericit încât îți zâmbește întreaga ființă? Când casă ți-e muntele și oamenii familie. Când totul în jurul tău devine magis și când realizezi că ești născut pentru ceva mai mult, mai bun și mai măreț..

Toma Benedicta

Exprimaţi-vă opinia