• 07 Sep 2017

În perioada 6-8 septembrie 2017, la München (Germania), se desfășoară cel de-al 21-lea Congres Internațional Renovabis (acțiune de solidaritate a catolicilor germani pentru Europa de Est).

Tema congresului din acest an este: „Criza ca și șansă pentru Europa! Responsabilitatea Bisericilor”. Congresul încearcă să identifice cauzele schimbării politice și sociale din Europa, în contextul crizei actuale care se concretizează printr-o creștere a mișcărilor naționaliste și populiste. Totodată și tema crizei refugiaților va fi discutată la München.

În acest context, Bisericile au responsabilitatea de a crea o imagine a Europei așa cum ne dorim cu toții. De aceea, criza poate constitui o șansă pentru discuta mai în profunzime valorile și fundamentele europene. Participanții din întrega Europă au posibilitatea de a face schimb de informatii cu privire la evenimentele cele mai importante din Biserica și societatea din Europa centrală și de Est.

Din partea Bisericii Greco-Catolice din România participă Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. Alături de Preasfinția Sa mai participă Dl. Teglaș Cristian, economul eparhiei de Cluj-Gherla; P. Anușcă Nicolae, directorul Caritas Blaj; P. Olimpiu Todorean, directorul Caritas Oradea; Adela Popa-Ghițulescu, Caritas Oradea; Adrian Ilias Gabriel și Albu Bianca, de la „Jesuit Refugee Service Romania”.

Liviu Ursu

Exprimaţi-vă opinia