Papa Francisc împreună cu un grup de muncitori, la o audiență generală, în Aula Paul al VI-lea, din Vatican – AP

18 iulie 2017. “Vocea muncitorilor să continue să răsune în sânul Bisericii”: aceasta este speranța exprimată de papa Francisc într-un mesaj, semnat de cardinalul secretar de Stat, Pietro Parolin, adresat participanților la Adunarea generală a Mișcării Mondiale a Lucrătorilor Creștini, cu desfășurare în Spania, între 15 și 21 iulie, la Universitatea Catolică din Avila.

La reuniune, prilejuită de împlinirea a 50 de ani de la fondarea Mișcării Mondiale a Lucrătorilor Creștini, participă 120 de delegați, în calitate de reprezentanți ai acestei mișcări, prezentă în 79 de țări ale lumii, inclusiv în România.

Tema întâlnirii propune o deviză dragă papei Francisc: “O bucată de pământ, un acoperiș deasupra capului și un loc de muncă pentru o viață demnă”, în mesaj subliniindu-se că “demnitatea persoanei este strâns legată de aceste trei realități” ce evidențiază faptul că experiența fundamentală a ființei umane constă în “se simți înrădăcinată în lume, într-o familie, într-o societate”.

“Pământ, casă, muncă, înseamnă să lupți astfel încât fiecare persoană să trăiască conform demnității sale și nimeni să nu fie dat la o parte”, se spune de asemenea în mesaj, amintindu-ne că la împlinirea acestei misiuni ne încurajează credința noastră în Dumnezeu, care l-a trimis pe Fiul său în lume și, trăind istoria poporului său, trăind într-o familie și trudind cu propriile mâini, a răscumpărat și a mântuit ființa umană, prin moartea și învierea sa”.

La finalul mesajului, papa Francisc îi îndeamnă pe muncitorii creștini “să persevereze cu reînnoit avânt în efortul de a duce Evanghelia în lumea muncii”.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia