Papa Francisc a donat 50.000 de euro insulei Lesbos, Grecia, care se reface în urma unui cutremur din luna iunie 2017. Donația vine la doar câteva zile după ce Sfântul Părinte a primit un raport complet privind amploarea pagubelor. Arhiepiscopul Nikolaos Printezis, Episcop de Naxos, Andros, Tinos și Mykonos, a declarat că donația Papei a fost un semn al apropierii Pontifului față de oamenii care au suferit consecințele cutremurului.

Pe 12 iunie, un puternic cutremur de 6,3 grade a lovit coasta de vest a Turciei și insula grecească Lesbos, ducând la moartea unei persoane, la strămutarea a aproximativ 800 de locuitori și distrugând infrastructura din provincia turcă Izmir până în capitala Greciei, Atena. Epicentrul cutremurului a fost situat la aproximativ 80 km nord-vest de orașul de coastă turc Smyrna și la 15 km sud de Lesbos, potrivit Centrului European de Seismologie Mediteraneeană (EMSC). Papa Francisc a vizitat insula Lesbos în 2016, deoarece este un punct principal de intrare pentru mii de refugiați care fug de violență din locuri precum Irakul și Siria.

În timpul acelei călătorii, Papa Francisc a adus cu el 12 refugiați sirieni, selectați prin loterie, inclusiv șase copii. Casele lor au fost bombardate, iar Vaticanul a supravegheat refacerea lor. În prezent, în Lesbos se află 3.500 de migranți care așteaptă rezultatul cererilor de azil sau deportarea. Potrivit New York Times, lucrătorii umanitari nu au raportat daune sau răniri în taberele pentru refugiați ca urmare a cutremurului. În zilele următoare, un reprezentant al Vaticanului va vizita insula Lesbos și va duce banii donați de Papă.

03.07.2017, Vatican (Catholica)

Sursa: http://www.catholica.ro/2017/07/03/papa-francisc-a-donat-50-000-de-euro-insulei-grecesti-lovite-de-cutremur/

Exprimaţi-vă opinia