VIAŢA DIECEZEI 

Duminică, 25 iunie 2017, în biserica “Sfântul Mihail Arhanghelul” din Săbăoani, în cadrul Liturghiei de la ora 9.00, prezidată de Excelenţa sa Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, sora Cornelia Vîrgă a depus profesiunea solemnă în Congregaţia “Surorile Însoţitoarele Credincioase ale lui Isus”.

Cu mare bucurie şi încredere în ajutorul lui Dumnezeu, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Ioan Robu, a sorei Mary Claire Sykes, superioară generală, a familiei, surorilor, prietenilor şi a comunităţii parohiale, sora Cornelia s-a dăruit pentru totdeauna slujirii lui Dumnezeu şi a aproapelui ca însoţitoare fidelă a lui Isus.

“Sper ca celebrarea de astăzi să ne amintească tuturor de chemarea şi de vocaţia personală pe care o avem fiecare; aceea de a iubi şi de a sluji pe cei din jurul nostru în viaţa noastră de zi cu zi”, a adăugat sora Cornelia la sfârşitul sfintei Liturghii.

Congregaţia “Însoţitoarele Credincioase ale lui Isus” este prezentă la Bucureşti şi Galaţi, din anul 1994. Carisma însoţirii este darul special pe care surorile sunt chemate să-l ofere lumii şi Bisericii întregi.

Asemenea fondatoarei lor şi a femeilor sfinte din evanghelie, surorile doresc să stea la picioarele crucii contemporane pentru a fi instrumente de speranţă, iubire şi milă pentru cei din jurul lor.

Sr. Cornelia V

 

Exprimaţi-vă opinia