De la manager la mireasa lui Cristos

Publicatla 22 June 2017
  • 21 Iun 2017

Retragerea din lume a unei tinere de carieră ce alege să devină călugăriță

Frumoasă, tânără, de succes, mereu în călătorii, mereu gata pentru noi provocări, până când Domnul a chemat-o la o viață nouă și foarte diferită. Este povestea Nicolettei Falzoni, care din manager al unei mari companii de tutun a devenit călugăriță – în 2011 – intrând în mănăstirea «Mater Ecclesiae» de pe insula San Giulio, cu numele de sora Maria Fides. Această mărturie, atât de frumoasă, a fost publicată de La Stampa, care i-a intervievat mama:

„A avut o profesie plină de satisfacții. Era stimată și călătorea în toată lumea. Locuia la Milano. Nu știam ceea ce se petrece în sufletul ei.”

Și pe parohul său, primul care afla despre intenția de a deveni călugăriță:

„A plecat în pelerinaj la Medjugorje – spune preotul paroh, Massimo Bazzichetto – și a auzit chemarea Domnului. Un confesor al Domului din Milano a sfătuit-o să o contacteze pe superioara Canopi, de pe Insulă.” Conversația dintre tânăra manager și stareță a fost decisivă. Tuturor, sora Maria Fides le-a explicat: „Trebuie să recunosc acest lucru: faptul că am ajuns pe insulă nu a fost întâmplător. Lumea ne oferă o mulțime de lucruri foarte atractive. Chemarea lui Dumnezeu este exact opusul.”

Într-un interviu recent acordat pentru Corriere della Sera, stareța mănăstirii a spus:

„Din întuneric se iese numai dacă există o fereastră care se deschide. Papa Francisc ne ajută să vedem că Dumnezeu este Lumină, Isus este Lumină. Lumina unei vieții înviate. Jubileul lasă o moștenire de credință și bunătate. Un stimulent puternic pentru o viață mai bună, altruistă, primitoare și generoasă față de toți, gata să ierte și să se reconcilieze.”

 

Traducere: ACC

Sursa:it.aleteia.org

Exprimaţi-vă opinia