Făclii și călăuze din Societatea lui Isus

 Sfântul Iosif Maria Rubio, preot 

225px-José_Rubio_(1864-1929)

Comemorează:

Iosif Maria Rubio y Peralta s-a născut în anul 1864 în satul Dalia (regiunea Almeria, Spania). A intrat de tânăr în seminar și în anul 1887 a fost hirotonit preot la Madrid, dedicându-se din start ajutorării sufletelor în satul Chincon ed Estremera.

A fost apoi rechemat la Madrid ca profesor în seminar și notar diecezan. În anul 1906 a reușit să-și împlinească dorința de a intra în Societatea lui Isus. Încheind perioada de formare, din anul 1911 și până la moartea sa a rămas în casa din Madrid, dedicându-se mai ales ministeriului predicării, direcțiunii spirituale și spovezii.

S-a arătat un adevărat părinte a celor săraci și abandonați, venind în întâmpinarea necesităților lor și formând apostoli laici.

Din motive de sănătate a fost transferat în casa noviciatului din Aranjuez, unde după trei zile a și decedat, în 2 mai 1929. Papa Ioan Paul al II-lea l-a înscris în rândul sfinților în anul 2003.

Este sărbătorit în calendarul Societății lui Isus la 4 mai.

 

Reține:

Vrei să-l adori pe Dumnezeu în adevăr? Recunoaște-ți, înainte de toate, micimea, deoarece cea mai minunată adorare a Domnului începe de la cunoașterea de noi înșine.

În Ostia consacrată se ascunde întreaga atotputernicie, înțelepciune și bunătate a lui Isus Cristos, deoarece acolo este prezentă Inima lui vie, precum în Cer.

Astfel atunci când îl adorăm, o facem în spirit și adevăr.

Ce trebuie să fac – mă întreabă unele persoane – dacă nu am nimic să Îi spun?

Prezintă-i exact ceea ce ai, ce ești; adoră… și speră.

(din scrierile Sf. Iosif Maria Rubio)

 

Aprofundează:

Gheorghe Fireza, Sfinții și fericiții din Societatea lui Isus, Editura Provinciei Române S.I., București, 1940.

In Cristo Gesù. Profili spirituali dei Santi e Beati della Compagnia di Gesù, Editrice Ancora Milano, 1974.

Liturgia delle Ore della Compagnia di Gesù, Curia Generalizia, Roma, 2007.

Exprimaţi-vă opinia