Duminică, 19 martie 2017, persoanele consacrate din zona Bucureștiului au trăit un moment deosebit, de reculegere în drumul către sărbătoarea Paștelui, la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți, de la Ciofliceni (Snagov). De ce deosebit? Ne răspunde Pr. Stefano Conotter OCD.

„Întâi de toate pentru ca a fost ţinută în tandem de o sora şi de un călugăr care s-au pregătit împreună. Sr. Ruth Casey FCJ şi Pr. Marius Taloş SJ, amândoi discipoli ai lui Ignaţiu de Loyola, ne-au ajutat să intrăm în patima iubirii lui Isus. Sr. Ruth ne a sugerat atitudini potrivite pentru a sta cu Isus, în grădina Măslinilor, pentru a contempla profunzimea libertății Sale lăuntrice în rugăciune cu Tatăl; sau la Cina cea de taină, unde Fiul lui Dumnezeu întrupat  îngenunchează în faţa fiecăruia în parte, pentru a-i spăla picioarele. Pr. Marius ne a invitat să medităm cele douăsprezece invocaţii ale rugăciunii Anima Christi (Sufletul lui Cristos). Am fost uimit de bogăţia ascunsă a acestei rugăciuni  săgetătoare, deopotrivă simplă şi profundă.

Apoi a fost o zi deosebită pentru că erau mulţi care au ajuns la mânăstirea Regina Carmelului din Ciofliceni, aproape optzeci de persoane consacrate, care s-au simţit ca o familie.

Deosebită şi pentru că era anunţată ploaie şi furtună, însă ne-am bucurat de soare toată ziua!”

„Așteptăm cu nerăbdare următoarea întâlnire”, a mai spus Pr. Stefano, într-un material primit la redacție. Următorul eveniment pentru persoanele consacrate care activează în zona capitalei va fi o zi de recreație, ajunsă la a treia ediție. Ziua de reculegere va avea ca temă: „Persoanele consacrate au talent”.

sursa:  angelus.com.ro

Exprimaţi-vă opinia