Papa Francisc, în autobuz, la întoarcerea, vineri, în Vatican, de la Ariccia, unde a participat la Exerciții Spirituale, între 5 și 10 martie 2017 – AP


 10 martie 2017. «Sfântul Părinte a revenit în Vatican vineri, la ora locală 11.30, după încheierea exercițiilor spirituale desfășurate  la Casa de Reculegere din localitatea Ariccia, în vecinătatea Romei unde, în cursul dimineții, a celebrat Sfânta Liturghie pentru Siria și a trimis 100 de mii de euro săracilor din Alep, sumă la care a contribuit și Curia Romană. Donația va fi efectuată de Elemozineria Apostolică, prin intermediul Custodiei Țării Sfinte», se informează într-un comunicat de presă transmis vineri, de directoarea adjunctă a Sălii de Presă a Sfântului Scaun.
Vineri după-amiază, la ora 17, vizita papei Francisc la Vicariatul de Roma pentru a se întâlni cu parohii prefecți din dieceză. «Este vorba despre o întâlnire absolut privată, care se încadrează în practica normală a vieții Bisericii», se mai precizează în comunicatul Sălii de Presă a Sfântului Scaun.

A șasea zi de exerciții spirituale pentru papa Francisc și Curia Romană, vineri, la Casa de reculegere din Ariccia, lângă Roma. Tema unicei meditații a zilei, cea de încheiere a Exercițiilor spirituale,a fost: “Mormântul gol și învierea” (Matei 28, 1-20).

Exercițiile spirituale, cu desfășurare între 5 și 10 martie, au urmat tema generală “Patima, moartea și învierea lui Isus, după Matei” și au fost conduse de preotul franciscan italian Giulio Michelini, căruia pontiful i-a adresat ,la final, un cuvânt de mulțumire.

RV/AM

 

Exprimaţi-vă opinia