• 10 Mar 2017

În urmă cu o săptămână a fost lansată melodia “Iubește și uită”, piesă a cântărețului Stefano Picchi, care a compus muzica folosindu-se de un text semnat de Papa Francisc. De asemenea, videoclipul conține imagini ale Sfântului Părinte, furnizate în mod excepțional de către Centrul de Televiziune al Vaticanului și autorizate de către Secretariatul de Stat. Cântecul a fost deja tradus în mai multe limbi și în curând Picchi va face cu el înconjurul lumii.

Lansarea a avut loc la TV2000 în cadrul programului “Jurnalul Papei Francisc”, unde artistul toscan a explicat proiectul. Totul a început în 2013, când a decis să-i scrie o scrisoare direct Papei Francisc în care îi propunea să realizeze un cântec împreună, folosindu-se de cele mai semnificative expresii ale învățăturii sale.

Piesa muzicală “are un mesaj de pace, de conviețuire și respect” – a comentat interpretul. “Este un cântec de muzică ușoară, pop. Dar este și o rugăciune. O definesc a fi o rugăciune-pop. Noi toți trebuie să ne rugăm și putem să facem asta chiar și cântând un cântec pop care poate uni o mulțime de oameni.”

“Sunt mândru să ducă în jurul lumii acest mesaj de pace și mă măgulește disponibilitatea multor conducătorii de țări care și-au exprimat dorința de a transmite acest mesaj, sper că acest proiect se va răspândi în întreaga lume, pentru că niciodată până acum nu a fost atât de mare nevoie de cuvinte papei Francisc”, mai spune Picchi.

Traducere: ACC

Sursa:e-communio.ro

Exprimaţi-vă opinia