• 11 Feb 2017

Trimisul special al Sfântului Scaun la Medjugorje este Mons. Henryk Hoser, Arhiepiscop de Varșovia-Praga (Polonia). Acesta a fost numit astăzi de către Papa Francisc.

Misiunea trimisului special la Medjugorje – se afirmă într-un comunicat al Biroului de Presă al Sfântului Scaun – „are scopul de a dobândi cunoștințe mai aprofundate asupra situației pastorale a acelei realități și, mai ales, asupra necesităților credincioșilor creștini care vin în pelerinaj și, în baza acestora să sugereze eventuale inițiative pastorale pentru viitor. Prin urmare, rolul acestei vizite va fi pur pastoral. Este prevăzut ca Mons. Hoser, care va continua să-și exercite și funcția de Arhiepiscop de Varșovia-Praga, să își îndeplinească noul mandat până la vară”.

Directorul Biroului de Presă al Sfântului Scaun, Greg Burke, a subliniat faptul că „misiunea trimisului special este un semn de atenție al Sfântului Părinte pentru pelerini. Scopul nu este unul investigator, ci strict pastoral. Trimisul nu va intra în chestiunea aparițiilor mariane, care sunt de competența Congregației pentru Doctrina Credinței, ci va fi în contact cu episcopul diecezan, cu frații franciscani minori, cărora le este încredințată parohia din Medjugorje, și cu credincioșii locului”. A concluzionat: „Este o misiune pentru pelerini, nu este împotriva nimănui”.

 

Traducere: Liviu Ursu

Sursa:it.radiovaticana.va; e-communio.ro

Exprimaţi-vă opinia