Editura Carmelitană anunță apariția volumului „În Castelul interior”. Introdus de „Inaccesibilul castel. Franz Kafka vs Tereza de Avila”, semnat de Antonio Maria Sicari.

Este vorba despre „un comentariu original şi practic al capodoperei Sfintei Tereza a lui Isus, Castelul Interior” – după cum arată Editura pe pagina sa de facebook. „De ce original? Pentru că arată actualitatea Sfintei din Avila printr-o comparaţie neobişnuită şi neaşteptată, cu un scriitor modern, Franz Kafka, cunoscut mai ales prin operele Castelul şi Metamorfoza. De ce practic? Deoarece comentariul părintelui Sicari deschide Castelul interior tuturor persoanelor chiar şi acelora care trăiesc vocaţia lor în familie şi în lume. Cele mai înalte haruri mistice experimentate de Tereza pot aduce o lumina nouă în trăirea zilnică a oricărui botezat”.

Cartea poate fi cumpărată de pe site-ul mănăstirii carmelitane de la Ciofliceni (Snagov) şi de la Librăria Sf. Iosif, din Bucureşti.

Pr. Antonio Maria Sicari s-a născut la Palermo (Italia). Preot din 1967, aparține Ordinului Carmelitanilor Desculți. Este doctor în Teologie, licențiat în Științe biblice. Conferențiar apreciat, a publicat mai multe cărți de teologie și spiritualitate, printre care șapte volume de Portrete ale sfinţilor, traduse şi în limba română. În prezent, trăieşte în mănăstirea carmelitană din Brescia (Italia), dedicându-se studiului şi călăuzirii spirituale ale Mişcării Ecleziale Carmelitane fondată de el, răspândită deja în multe oraşe italiene, în unele ţări şi în România.

sursa:arcb.ro

Exprimaţi-vă opinia