2 februarie, în sărbătoarea Întâmpinarea Domnului: Ziua Mondială a Vieții Consacrate – OSS_ROM


2 februarie 2017. «Îi încredințez rugăciunilor voastre pe toți cei chemați să trăiască sfaturile evanghelice, pentru ca mărturia lor de viață să iradieze în lume iubirea lui Cristos și harul Evangheliei.»  (Papa Francisc, audiența generală de miercuri, 1 februarie 2017)

La audiența generală de miercuri, papa Francisc a amintit că în data de 2 februarie, în sărbătoarea Întâmpinarea Domnului, Biserica celebrează Ziua Mondială a Vieții Consacrate, Suveranul Pontif prezidând joi după-amiază, în bazilica vaticană, cu începere de la ora 17.30, o Sfântă Liturghie cu participarea persoanelor consacrate.

În acest an, Ziua Mondială a Vieții Consacrate dobândește o semnificație deosebită în vederea viitorului Sinod al episcopilor dedicat tinerilor și discernământului vocațional.

Recent, primindu-i în audiență pe participanții la adunarea plenară a Congregaţiei pentru Institutele
de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică, papa Francisc a vorbit despre o “hemoragie” în rândul persoanelor consacrate, în ultimii ani renunțând la viața consacrată circa 4.600 de călugări și călugărițe. Pontiful îndeamnă la rugăciune pentru preoții, călugărițele și călugării din Institutele religioase apostolice și contemplative pentru ca “viața lor dedicată Domnului și slujirea în funcție de propria carismă să aducă roade bogate pentru binele credincioșilor și pentru misiunea evanghelizatoare a Bisericii”.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia