• 03 Ian 2017

Începând cu 1 ianuarie 2017, a intrat în funcțiune noul dicaster pentru „slujirea dezvoltării umane integrale”, instituit de către Papa Francisc, la propunerea Consiliului Cardinalilor, prin Motu proprio „Humanam progressionem”, din 17 august 2016.

Noul dicaster are ca scop promovarea dezvoltării integrale a omului în lumina Evangheliei. Această dezvoltare se sprijină pe grija bunurilor incomensurabile ale dreptății, păcii și protecției creatului. De asemnenea, noul dicaster va îngloba patru Consilii Pontificale care au fost deja suprimate: Dreptate și Pace, Cor Unum, Migranți și Itineranți și Lucrătorii Sanitari. Vor fi înființate și trei comisii: pentru caritate, pentru ecologie și pentru lucrătorii sanitari.

În același timp, o secțiune a noului dicaster se va ocupa în mod special de refugiați și de migranți. Această secțiune va fi supusă în mod direct sub îndrumarea Papei.

După cum rezultă din Motu proprio „Humanam progressionem”, dicasterul are competență în chestiunile referitoare la migranți, nevoiași, bolnavi, excluși, marginalizați și victime ale conflictelor armate și a catastrofelor naturale, deținuți, șomeri și victime ale oricărei formă de sclavie și de tortură și alte persoane a căror demnitate este în pericol.

Prefectul noului dicaster va fi Cardinalul Peter Kodwo Appiah Turkson, care până în prezent a condus Consiliul Pontifical pentru Dreptate și Pace.

 

Traducere: Liviu Ursu

Sursa:http://www.avvenire.it; e-communio.ro

Exprimaţi-vă opinia