20.12.2016, Vatican (Catholica) – Tinerii catolici pot să fie o forță a bucuriei și păcii, le-a spus Papa Francisc luni copiilor din Acțiunea Catolică Italiană. „Vestind tuturor iubirea și duioșia lui Isus, deveniți apostoli ai bucuriei Evangheliei. Și bucuria este contagioasă! Este adevărat că bucuria este contagioasă? De acord? [‘Da!’, au spus copiii] A contagia cu bucuria!”, a fost dialogul purtat la un moment dat de Pontif în Aula Consistoriului din Vatican. Copiii au venit să îi ureze Crăciun Fericit Sfântului Părinte.

Reflectând la momentul sărbătorit la Crăciun, Papa a spus că vestea acelui moment este dată ca o mare bucurie, „provocată de descoperirea faptului că Dumnezeu ne iubește și, prin nașterea lui Isus, s-a apropiat de noi pentru a ne mântui. Suntem iubiți de Dumnezeu. Ce lucru minunat! Când suntem un pic triști, când pare că totul merge strâmb, când un prieten sau o prietenă ne dezamăgește – sau mai degrabă noi ne dezamăgim pe noi înșine! – să ne gândim: ‘Dumnezeu mă iubește’; ‘Dumnezeu nu mă abandonează’. Da, copii, Tatăl nostru ne este mereu fidel și nu încetează o clipă să ne iubească, să urmărească pașii noștri și chiar să alerge după noi când ne îndepărtăm un pic. Pentru aceasta în inima creștinului este mereu bucuria. Mereu!”

Le-a explicat apoi copiilor că „această bucurie se înmulțește împărtășind-o! bucuria primită ca un dar cere să fie mărturisită în toate relațiile noastre: în familie, la școală, în parohie, peste tot”. Și le-a dat o temă copiilor! „Această bucurie contagioasă trebuie împărtășită cu toți, dar în mod special – și aceasta este tema – cu bunicii.” I-a îndemnat: „Întrebați-i multe lucruri, ascultați-i, ei au amintirea istoriei, experiența vieții, și pentru voi acesta va fi un mare dar care vă va ajuta pe drumul vostru. Și ei au nevoie să vă asculte, și bunicii au nevoie de voi, au nevoie să vă asculte, să înțeleagă aspirațiile voastre, speranțele voastre. Iată tema: a vorbi cu bunicii, a-i asculta pe bunici. Bătrânii au înțelepciunea vieții. […] Anul viitor vă voi întreba despre asta, ce ați făcut.”

Sfântul Părinte și-a încheiat discursul spunând: „Urez tuturor din inimă un Crăciun fericit și sfânt. Tuturor. Extind această urare la familiile voastre și la întreaga asociație răspândită în toate diecezele din Italia. Domnul să vă binecuvânteze, Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească. Și, vă rog, nu uitați să vă rugați pentru mine.” În plus le-a cerut copiilor să se roage și pentru Episcopul Mansueto Bianchi, asistent general eclezial al Acțiunii Catolice, care a trecut la Domnul în luna august a acestui an.

Legături

Imagini

Exprimaţi-vă opinia