Papa Francisc, la micul dejun în ziua sa de naștere, cu doi români, un moldovean, patru italieni și un peruvian fără adăpost. – RV

RV 17 dec 2016. În această dimineață, cu ocazia aniversării zilei de naștere a Sfântului Părinte, opt persoane fără adăpost (două femei și șase bărbați) au fost invitate în Casa Sf. Marta pentru a lua micul dejun cu papa Francisc. Invitații, se precizează într-un comunicat emis de elemozinarul papei, arhiep. Konrad Krajewski, au venit dis-de-dimineață, fiind aleși întâmplător dintre cei prezenți din jurul Pieței Sfântul Petru și de la dușurile de la Coloanele lui Bernini. Este vorba de patru italieni, doi români, un moldovean și un peruvian.

Papa Francisc s-a întâlnit cu ei la ora 7.15 și i-a salutat cu afecțiune. Invitații i-au oferit buchete de floarea-soarelui iar pontiful le-a depus în capela Casei Sf. Marta. Succesiv, Sfântul Părinte i-a invitat personal pe oaspeții săi în sala de mese a Casei unde au luat împreună micul dejun, luând loc alături de ei și întreținându-se cu fiecare. La 7.45 papa Francisc și-a luat rămas bun de la ei, nu înainte de a le oferi dulciuri argentiniene, și a plecat în Capela Paulină din Palatul Apostolic pentru Sfânta Liturghie cu cardinalii.

În această zi aniversară, se mai afirmă în comunicat, la multe cantine pentru săraci din Roma, la sfârșitul prânzului sau al cinei, organizatorii oferă în numele Sfântului Părinte diverse dulciuri tradiționale, în timp ce oaspeții din diferitele dormitoare pentru cei fără adăpost primesc un plic cu o iconiță de Nașterea Domnului și un mic cadou.

Încă din dimineața zilei de 17 decembrie, au fost transmise Sfântului Părinte prin poștă electronică aproape 50 de mii de felicitări din toată lumea cu ocazia zilei de naștere. Cele mai numeroase sunt în limba engleză, spaniolă și italiană, iar peste o mie de felicitări, în limba latină. (rv – A. Dancă)

Exprimaţi-vă opinia