RecVCBuc

 

Sâmbătă, 11 decembrie 2016 a avut loc, la mănăstirea Sf. Agnes – Congregatio Jesu, din Popeşti Leordeni, reculegerea de Advent pentru persoanele consacrate din zona Bucureştiului. Au participat aproape optzeci de călugărițe şi călugări, de dimineaţa la ora 9 până seara la ora 18.

A fost un timp de rugăciune în tăcere, hrănit de cele două meditații propuse de pr. Bogdan Balaşcă OFM. Dimineaţa am fost invitaţi să parcurgem profeţia lui Isaia: Iată, fecioara va zămisli şi va naşte un fiu, căruia îi va pune numele „Emanuel” (7,14) ca pe un itinerar interior cu şapte trepte care ne conduce până la comuniunea cu Dumnezeu, adică Emanuel pe care Îl celebrăm de Crăciun. La prânz am trăit un moment de fraternitate, împărtăşire plină de viaţă şi de simpatie. Apoi la ora 14.00  ne-am întâlnit pentru a doua prelegere din Noul Testament unde ni s-a sugerat să medităm fiecare cuvânt din răspunsul Fecioarei Maria „Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău”.

După meditaţie a fost expus Preasfântul Sacrament în biserica mănăstirii, dar şi gradina surorilor a fost foarte primitoare pentru o plimbare în rugăciune, pentru că soarele zâmbea pe cer!

În sfârşit, la orele 17.00 a urmat Sf. Liturghie, în cinstea fericitului Anton Durcovici,  concelebrată de călugării preoţi care au participat la ziua de reculegere şi celebrantul principal a fost pr. Marius Taloş. Cuvântul de primire şi salutul final a fost spus de sora Patricia Rediu.

Sperăm să putem trăi un climat de familiaritate şi de împărtăşire atât de frumoasă în toate întâlnirile programate pentru acest an, următoarea fiind Ziua mondială pentru Viaţa Consacrată în sărbătoarea Întâmpinării Domnului pe 2 februarie 2017.

Pr. Stefano Conotter OCD

Exprimaţi-vă opinia