• 28 Noi 2016

Fost Superior General al Societății lui Isus, Pr. Peter Hans Kolvenbach, a murit în data de 26 noiembrie la Beirut (Liban). Călugărul de origine olandeză ar fi împlinit miercurea viitoare vârsta de 88 de ani.

Pr. Kolvenbach a condus Societatea lui Isus din 1983 până în 2008, fiind primul Prepozit General care a lăsat această funcție – care de obicei era pe viață – din cauza vârstei. Predecesorul său, Pr. Arrupe, a demisionat din cauza problemelor de sănătate.

Născut în Druten, Țările de Jos, pe 30 noiembrie 1928, Pr. Kolvenbach a intrat în Societatea lui Isus la vârsta de 20 de ani. După terminarea studiilor de filozofie, se transferă în Liban, unde studiază teologia, iar în anul 1921 este hirotonit preot. Predă în diferite universități din Haga, Beirut și Paris până în anul 1981, când este numit Rector al Institutului Pontifical Oriental din Roma.

Prin alegerea Congregației Generale din 13 septembrie 1983, Pr. Kolvenbach devine cel de-al 29-lea Prepozit General al ordinului iezuit. Din anul 2008 i-a urmat în funcție Pr. Adolfo Nicolas Pachon.

 

Traducere: Liviu Ursu

 

Sursa:www.acistampa.com; e-communio.ro

Exprimaţi-vă opinia