08.11.2016, Londra (Catholica) – ArtOfDyingWell.org (Arta de a muri bine) este un nou sit lansat de Biserica din Anglia și Țara Galilor, care oferă o mână de ajutor celor care se confruntă cu tema morții. Bazat pe tradiția catolică, dar deschis spre toți, situl incluse istorii reale despre provocările etapei finale ale călătoriei noastre pe acest pământ. Conținutul a fost construit împreună cu profesioniști din medicina paliativă, etică și istorie.

Cardinalul Vincent Nichols, președintele Conferinței Episcopale, a recomandat acest sit, lansat în sărbătoarea Tuturor Sfinților. În predica ținută în acea zi în Catedrala din Westminster a spus despre sit că reprezintă o „inițiativă importantă”. „Biserica Catolică dorește să îi ajute pe cei care se confruntă cu perspectiva morții. Credem că moartea deschide calea spre o nouă viață. Pentru noi, în moarte închidem ochii pentru ultima oară aici, pentru a putea să vedem pentru prima oară realitatea de dincolo”, citim pe situl nou lansat.

Se mai subliniază că secolele de însoțire a muribunzilor a adus Bisericii Catolice o experiență importantă în Ars Moriendi (arta de a muri). „Credem că acum este timpul potrivit să privim din nou la această tradiție”, dat fiind că „multele lecții ale Ars Moriendi s-au pierdut sau au devenit aparent irelevante”, citim de asemenea pe sit. „Dar lucrurile s-au schimbat. Acum putem avea acces și acasă la medicamente ce ușurează durerea. Încă o dată familiile pot să se implice și simțim că este timpul potrivit să folosim Ars Moriendi ca inspirație și să o re-oferim timpurilor noastre.”

Imagini

Exprimaţi-vă opinia