Noviciatul ca nouă aventură

Publicatla 5 November 2016

novicii 2016

Aventura noastră cu Dumnezeu a început în seara zilei de 1 octombrie, atunci când am ajuns la Genova în noviciat la Villa S. Ignazio; aici am fost întâmpinați într-un mod călduros și familiar de către P. Agostino, Maestrul de novici, precum și de întreaga comunitate. A fost nemaipomenit de frumos să cunoaștem efectiv persoanele și locurile de care știam doar din relatările celorlalți sau de pe site-ul Noviciatului.

Aventura noastră a început să se adâncească odată cu ceremonia plină de semnificație a intrării efective în noviciat: dacă în trecut acesta era momentul înveșmântării, acum fiecare dintre noi a primit scrierile Sfântului Ignațiu, ca semn al adeziunii noastre la stilul de viață al Pelerinului căutător al lui Dumnzeu și al Voinței sale. În perioada ce a urmat am studiat – și vom continua să studiem – Autobiografia (Istorisirea Pelerinului), unde am întrevăzut modul în care Dumnezeu a lucrat în viața Sfântului Ignațiu. Această pedagogie divină a rezonat și cu propria noastră viață, făcându-ne să trăim momente de bucurie și de consolare.

De la lucrurile spirituale am coborât la cele vremelnice, dar la fel de importante pentru bunul mers al comunității: astfel Cornel a primit îndatorirea de a se ocupa de «evanghelizarea» găinilor, iar Andrei a devenit «paharnicul» celor ce pot bea vin. Pe lângă acestea s-au adăugat apostolatele prin diferite parohii ale Genovei: la San Siro unde merge Cornel și la San Marcellino Andrei. O lună pare puțin din punct de vedere temporal, dar în noviciat ni se pare că am fi fost de o viață, atât de bine ne-am obișnuit cu mersul lucrurilor: sperăm din toată inima ca de la «entuziasmul începătorului» să trecem la constanța unei vieți dăruite cu totul lui Dumnezeu. De aceea ne încredințăm rugăciunilor voastre.

Cornel-Ioan Barna, novice

Andrei Roman, novice

Exprimaţi-vă opinia