24.10.2016, Roman (Catholica) – Cu rigurozitatea tipic iezuită și, în același timp, cu finețea și profunzimea specifice unui biblist de talia autorului, Carlo Maria Martini vine în ajutorul tuturor doritorilor de libertate și de claritate în viață, oferindu-le un îndreptar spiritual prin cartea „Evanghelia pentru libertatea ta. Itinerar vocațional”.

Cele șapte etape din care este alcătuită cartea, bazate pe textele biblice din 1Samuel 3 și Matei 13, sunt prezentate sub forma unei metode de discernământ, nu doar pentru tinerii care sunt în căutarea propriei vocații, ci și pentru cei care au făcut deja alegerea lor fundamentală. Aceasta are mereu nevoie să fie reînnoită, să stea la baza celorlalte alegeri din care este întrețesută cotidianitatea, tocmai de aceea subtitlul cărții, „Itinerar vocațional”, răsună ca un clopot purificator, în învălmășeala deciziilor neluate sau produce un sunet plăcut pentru cei care și-au găsit deja sensul vieții.

Cele șapte reguli prezentate sunt de mare ajutor în recunoașterea dezordinii minții, precum și în regăsirea acelei ordini necesare spre trăirea în armonie cu ceilalți și în pace cu sine însuși, la prezența lui Dumnezeu. Itinerariul spiritual este deja pus în practică de câțiva ani de Grupul Samuel din Roman și de Grupul Samuel din Bacău. Cartea, în format 18×10,5 cm, are 216 pagini și se poate cumpăra de pe EdituraSerafica.ro, la prețul de 16 lei.

Sursa: vedeţi aici

Exprimaţi-vă opinia