15.10.2016, Vatican (Catholica) – Papa Francisc i-a vizitat vineri pe copiii din „Satul SOS” din Roma, o comunitate formată din case pentru copii. „Satul” este format mai exact din cinci case, fiecare cu până la șase băieți și șase fete, de maxim 12 ani. Aceștia locuiesc în case cu o „mamă SOS”. „Satul” urmărește să îi sprijine pe copii și să îi ajute în același mod în care ar face-o o familie. Vizita de ieri se încadrează în inițiativa „Vinerile milostivirii”, când Pontiful petrece timpi cu diferite grupuri defavorizate, totul în contextul Jubileului Milostivirii. În vizitele anterioare a fost de exemplu într-un azil de bătrâni, într-un centru de recuperare a alcoolicilor, dar și la o reședință pentru preoți pensionați.

La vizita din această lună, Papa a făcut un tur al „satului”, alături de copii și de personal de la Vatican. A putut să vadă spațiul verde al „satului”, inclusiv locul de joacă și terenul de fotbal. Pontiful le-a vizitat camerele și le-a văzut jucăriile, ascultându-le istoriile și luând o gustare cu ei. Copiii din „sat” sunt ajutați să urmeze școala, să frecventeze biserica și să practice sporturi. Profesioniștii, rezidenți și nerezidenți, precum și voluntarii care lucrează în „sat”, își dezvoltă relații de durată cu copiii, astfel încât să se poată ajunge la relații umane stabile.

Primul „Sat SOS” a fost fondat în Austria în 1949, ca o modalitate de educare a copiilor rămași orfani după război, într-un mediu familial cald, în contrast cu modelul de orfelinat al acelor vremuri. După oprirea la centrul de copii, înainte să se întoarcă în Vatican, Papa Francisc l-a vizitat pe Cardinalul Andrea Cordero Lanza di Montezemolo, arhipreot emerit al Bazilicii San Paolo fuori le mura, care a fost primit la casa de îngrijire Villa Betania.

Imagini

Exprimaţi-vă opinia