BisSanto Spirito

 

În ziua alegerii noului General, delegații Congregației Generale se reunesc pentru celebrarea Euharistiei; aceștia îl mai invocă o dată pe Duhul Sfânt  ca să-i inspire în momentul votării, care începe imediat după terminarea Liturghiei.

Anul acesta, Liturghia votivă în cinstea Duhului Sfânt va fi prezidată de pr. James Grummer, actualul vicar general al ordinului iezuit după retragerea din funcției a părintelui Adolfo Nicolás. Exhortația celebrantului precizează scopul care i-a strâns laolaltă pe membrii Congregației Generale. Anul acesta Sfânt, în care întreaga Biserică este chemată să trăiască harul și tandrețea îndurării lui Dumnezeu, ni se cere să ne rugăm neîncetat Duhului Sfânt pentru unitatea creștinilor și pentru a înainta cu curaj și dărnicie, prin mijlocirea fericiților noștri martiri, care au primit botezul sângelui din iubire față de Cristos și Biserica sa.

Liturgia Cuvântului pune în lumină importanța Duhului Sfânt. În prima scrisoare a sfântului Paul către Corinteni, Apostolul amintește că darurile harului sunt felurite, însă este unul și același Duh care lucrează prin ele, astfel încât „fiecare primește darul ca pe o epifanie a Duhului pentru binele tuturor”. La rândul ei, Evanghelia ne așează în Cenacol, acolo unde ucenicii sunt adunați în rugăciune. Încă mai sunt cuprinși de frică, pe când Isus li se arată, zicându-le: „Pace vouă. Primiți pe Duhul Sfânt!”.

Vă invităm să vă rugați împreună cu toți membrii Congregației Generale. Intențiile rugăciunii universale pot fi accesate la adresa: http://gc36.org/prayer-faithful-mass-holy-spirit/

La sfârșitul celebrării Sfintei Liturghii, electorii se întorc în tăcere în aulă, acolo unde după o ultimă exhortație ținută de unul dintre asistenții ad providentiam, pr. Lisbert D’Souza din India, începe votarea pentru alegerea noului general al ordinului iezuit.

Sursa: http://www.gc36.org/mass-holy-spirit-holy-eucharist-view-election/

Exprimaţi-vă opinia