14_chiesa_del_gesu_roma_madonna_new_1_high

 

Pentru Sfântul Ignațiu, venerarea Preasfintei Fecioare Maria a fost o parte esențială a spiritualității sale. În momentele cruciale ale vieții sale, Ignațiu a recurs la mijlocirea ei:

În timpul convertirii lui, Fecioara Maria i-a apărut, exercitând astfel un impact covârșitor asupra sufletului său. În fața altarului din Aranzazu, el a încheiat legământul de curăție. La altarul de la Monserrat, a rămas în veghe timp de o noapte, lăsându-și armele la picioarele Stăpânei Noastre.

La Montmartre, Ignațiu și primii însoțitori ai săi au pronunțat primele lor voturi în Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. După aprobarea Institutului nostru, au depus voturile solemne.

 

Rugăciune:

Atotputernice, Veșnice Dumnezeule, tu ai ales-o pe Preasfânta Fecioară Maria să fie Mama Cuvântului tău veșnic. Fă-ne slujitori statornici și credincioși ai acestui Cuvânt în Societatea lui Isus, care ți s-a consacrat în prezența Mariei, Mama Noastră. Prin Domnul nostru Isus Cristos, Fiul Tău, care viețuiește și domnește cu Tine și cu Duhul Sfânt, în vecii vecilor. Amin.

Exprimaţi-vă opinia