Papa Francisc03.10.2016, Vatican (Catholica) – Catolicii care sunt homosexuali, confuzi privind sexualitatea lor sau convinși că s-au născut cu trupul greșit, merită aceeași atenție pastorală ca oricine altcineva, a afirmat Papa Francisc. În timpul zborului spre Roma din 2 octombrie, după vizita în Georgia și Azerbaidjan, Pontiful a fost întrebat, dat fiind criticile aduse de el teoriei gender și că a vorbit despre o „colonizare ideologică”, cum ar oferi el asistență pastorală unei persoane care simte că sexualitatea ei nu corespunde aspectului biologic.

Sfântul Părinte a început spunându-le reporterilor că atât ca preot, cât și ca Episcop, chiar și ca Papă, a însoțit „persoane cu tendințe homosexuale, chiar și homosexuali activi. I-am acompaniat; i-am ajutat să se apropie de Domnul, deși unii nu au putut. Dar nu i-am abandonat niciodată.” A explicat: „Oamenii trebuie să fie însoțiți așa după Isus ar face-o. Când o persoană în această situație vine în fața lui Isus, Isus cu siguranță nu spune: ‘Mergi de aici, căci ești homosexual’. Nu.” Pontiful a susținut că ce a condamnat a fost „îndoctrinarea teoriei gender”, învățându-i pe copii că, indiferent de sexul lor biologic, ei își pot alege genul. Un tată din Spania i-a povestit că și-a întrebat fiul ce dorește să fie când va fi mare. Băiatul a răspuns: „O fată”. Tatăl a înțeles că fiul fusese învățat la școală că genul poate fi ales, „ori aceasta este împotriva naturii”. „Una este ca o persoană să aibă această tendință, această opțiune și chiar să își schimbe sexul, dar este total altceva să înveți așa ceva în școli pentru a schimba mentalitățile. Eu numesc aceasta colonizare ideologică.”

Papa a mai spus istoria unui soț tot hispanic, cu a cărui soție l-a invitat în Vatican. Soțul s-a născut ca fetiță, dar s-a simțit mereu ca băiat. Când avea 20 de ani i-a spus mamei că dorește să facă o operație de schimbare a sexului, dar mama ei i-a cerut să nu facă așa ceva cât mai trăiește ea. Când mama i-a murit, și-a făcut operația. Un Episcop spaniol, „un bun Episcop”, a petrecut mult timp „acompaniind acest om”, care mai apoi s-a căsătorit. Au cerut amândoi să vină la Vatican „și i-am primit și erau foarte fericiți”. În orașul unde trăia el, a spus Papa, un nou preot „când îl vedea îi striga de pe partea cealaltă a drumului: ‘Vei ajunge în iad!’ Dar când se întâlnea cu vechiul preot, acesta îi spunea: ‘Cât a trecut de la ultima Spovadă? Vino, spovedește-te pentru ca să poți primi Împărtășania.’” I-a întrebat pe reporteri: „Înțelegeți aceasta? Viața este viață și trebuie să iei lucrurile așa cum vin. Păcatul este păcat. Și tendințele sau dezechilibrele hormonale” creează probleme „și nu poți spune: ‘Totul e la fel. Să dăm o petrecere.’ Nu.” Primiți persoana, studiați-i situația, acompaniați-o și integrați-o în viața comunității, a spus Papa. „Așa ar face Isus astăzi.”

Papa Francisc a avut și un avertisment către jurnaliști: „Vă rog! Nu spuneți ‘Papa îi va binecuvânta pe transgenderi’, da? Vreau să fiu clar. Este o problemă morală. Este o problemă. O problemă umană. Și trebuie rezolvată cât mai bine putem – mereu cu milostivirea lui Dumnezeu, cu adevărul’ și „mereu cu o inimă deschisă”.

Imagini

Exprimaţi-vă opinia