Sâmbătă, 1 octombrie 2016, la Tbilisi, papa Francisc a făcut o vizită la bolnavii centrului ”Redemptor hominis” al misionarilor camilieni. – ANSA

RV 01 oct 2016. Unul din cele mai mișcătoare momente din cea de-a doua zi a călătoriei apostolice în Georgia a fost întâlnirea cu lucrătorii asociațiilor catolice de caritate și cu persoanele asistate de acestea. Pontiful a vizitat după întâlnirea cu preoții și lucrătorii pastorali centrul de asistență ”Redemptor hominis” al misionarilor camilieni, unde a fost întâmpinat de directorul institutului sanitar și de directoarea asociației Caritas Georgia. Bolnavii și voluntarii au pregătit în onoarea Sfântului Părinte un mic program artistic, cu muzică și dansuri din tradiția populară georgiană.

În cuvântul său, Pontiful și-a exprimat recunoștința față de lucrătorii și voluntarii asociațiilor de caritate și a dat un semn de mângâiere celor care au mai mare nevoie de afecțiune și înțelegere, cei bolnavi.
Papa Francisc: „Activitatea voastră este un parcurs de colaborare fraternă între creștinii acestei țări și credincioșii de diverse rituri. Această întâlnire sub semnul carității evanghelice este mărturie de comuniune și favorizează calea spre unitate. Vă încurajez să urmați această cale exigentă și rodnică: persoanele sărace și cei slabi sunt „trupul lui Cristos”, care interpelează creștinii de orice confesiune, stimulându-i să acționeze fără interese personale, ci doar urmând îndrumarea Duhului Sfânt”.

Episcopul Romei i-a încurajat pe membrii centrelor de caritate și le-a spus că „Dumnezeu nu îi abandonează niciodată”.
Papa Francisc: „Adresez un salut special bătrânilor, bolnavilor, celor suferinzi și asistați de diversele realități caritative. Mă bucură faptul de a sta puțin cu voi și de a vă încuraja: Dumnezeu nu vă abandonează niciodată, vă este mereu aproape, pregătit să vă asculte, să vă dea putere în momentele de dificultate. Voi sunteți favorizați de Isus, care a dorit să se identifice în persoanele suferinde, suferind El însuși în patima Sa”.

Vorbind despre inițiativele caritative, urmașul lui Petru a spus că acestea sunt „rodul matur al unei Biserici care arată milostivirea lui Dumnezeu”.
Papa Francisc: „Inițiativele de caritate sunt rodul matur al unei Biserici care slujește, care oferă speranță și care arată milostivirea lui Dumnezeu. Prin urmare, dragi frați și surori, misiunea voastră este mare! Continuați să trăiți caritatea în Biserică și să o arătați în întreaga societate cu entuziasmul iubirii ce vine de la Dumnezeu. Fecioara Maria, icoana iubirii gratuite, să vă conducă și să vă protejeze. Să vă susțină și binecuvântarea lui Dumnezeu pe care o invoc din inimă asupra voastră, a tuturor”.

(rv – I. Ursuleac)

Exprimaţi-vă opinia