În audiență la papa Francisc, membrii Confederației Europene și ai Uniunii Mondiale a foștilor Studenți ai iezuiților – AFP

RV 17 sep 2016. ”Prima experiență a unui refugiat să nu fie coșmarul de a dormi în frig pe stradă, ci primirea caldă și umană”. Sfântul Părinte a primit sâmbătă în audiență membrii Confederației Europene și ai Uniunii Mondiale a foștilor Studenți ai Iezuiților, care au organizat la Roma în aceste zile o conferință internațională despre migrații și criza refugiaților. ”Este cea mai mare criză umanitară după al Doilea Război Mondial”, a spus pontiful în discursul său, subliniind că în prezent peste 65 de milioane de persoane sunt constrânse să-și abandoneze locuințele și să plece în altă parte. Dincolo de statistică, a remarcat Sfântul Părinte, fiecare dintre aceștia ”are un nume, un chip și o istorie, precum și dreptul inalienabil de a trăi în pace și de a aspira la un viitor mai bun pentru copiii lor”.
Papa Francisc: ”În decursul acestui An al milostivirii Poarta Sfântă a bazilicii San Pietro a rămas deschisă, pentru a aminti că milostivirea lui Dumnezeu este oferită tuturor celor care au nevoie, acum și întotdeauna. Milioane de credincioși au făcut pelerinajul la Poarta Sfântă, aici și în bisericile din toată lumea, amintindu-și de faptul că milostivirea lui Dumnezeu durează pentru totdeauna și este adresată tuturor. Și cu ajutorul vostru, Biserica va fi capabilă să răspundă pe deplin la tragedia umană a refugiaților prin fapte de milostivire care să promoveze integrarea lor în contextul european și dincolo de acesta. Vă încurajez, de aceea, să dați bun venit refugiaților în casele și comunitățile voastre, astfel încât prima lor experiență în Europa să nu fie coșmarul de a dormi în frig pe stradă, ci o primire caldă și umană. Amintiți-vă că ospitalitatea autentică este o valoare evanghelică profundă care alimentează iubirea și este cea mai mare siguranță a noastră împotriva odioaselor atacuri teroriste”.

(rv – A. Dancă)

Exprimaţi-vă opinia