• 07 Sep 2016

Emmanuel Leclercq este seminarist, doctor în filosofie morală, iubitor de cărți, el însuși autor al mai multor scieri, printre care și “MEDITER avec Mère Teresa (Să medităm cu Maica Tereza)”. În aceste zile el a mers la Roma pentru canonizarea Maicii Tereza de Calcutta de care este profund legat, deoarece datorită ei este încă în viață.

Acesta a spus într-un interviu acordat recent unui post de radio francez, că s-a născut pe 9 septembrie 1982 într-o mahala din Bombay, iar zece zile mai târziu a fost abandonat de mama sa într-un coș de gunoi în fața unui orfelinat al Congregației Misionarii Carității.

În acea zi Maica Tereza a fost în vizită în acel oraș; Sfânta a descoperind copilul, l-a luat și l-a pus în respectivul orfelinat, loc pe care Emmanuel îl consideră prima sa casă. “Îi datorez totul Maicii Tereza, nașterea mea, toată viața mea”, a declarat el pentru RTL France. “Dacă nu ar fi fost ea, n-aș fi aici, în Piața Sfântul Petru, să-i mulțumesc Domnului și să mă rog.”

După ce a petrecut ceva timp cu surorile Maicii Tereza, Emmanuel a avut șansa să fie adoptat de o familie franceză, unde a găsit alți patru frați: un indian, un haitian și doi francezi. “O adevărată comunitate de iubire”, spune tânărul. Care, cu ceva vreme în urmă, a fost în India pentru a vizita casa unde a fost plasat după ce a fost abandonat. Pentru o perioadă el a colaborat cu Misionarele Carității, unde întâlnind o călugăriță în vârstă, i-a vorbit despre “naștere” lui în respectiva casă. Datorită ei Emmanuel a aflat povestea și gestul de iubire al Maicii Tereza.

Astăzi Emmanuel Leclercq este seminarist al Diecezei de Avignon și a făcut din credință motivul central al vieții sale. “Mama mea m-a abandonat pentru a-mi da viață, și într-un mod extraordinar Maica Tereza m-a făcut demn de această viață”, spune în încheiere tânărul francez de origine indiană.

Traducere: ACC

Sursa:it.zenit.org; e-communio.ro

Exprimaţi-vă opinia