congres renovabis

Ca în fiecare an la sfârșitul verii, organizația Renovabis -Inițiativa de solidaritate a catolicilor germani cu oamenii din Europa Centrală și de Est – a găzduit al XX-lea congres internațional la Freising, unde se află locația sediului. Cu participanți din toate părțile Europei, acesta oferă informații și discuții despre evoluțiile ecleziastice și sociale importante din Europa Centrală și Răsăriteană. Mai mult decât atât, ea aduce subiecte de importanță pan – europeană .

De-a lungul anilor, Congresul International Renovabis a devenit un important forum de dialog între participanții săi din Europa de Vest și de Est. Saluturi oficiale scrise au fost adresate Congresului de către Papa Francisc, demnitari ai Bisericilor Ortodoxă și protestante, Cancelarul federal Dr. Angela Merkel și alți politicieni de nivel înalt din Germania.

În acest an, Congresul Renovabis s-a desfășurat în perioada 30/08-02/09 2016, fiind deschis de către IPS Dr. Heiner Koch, Arhiepiscop de Berlin, și având ca temă: “Martori ai Evangheliei – plăsmuitori ai lumii, Rolul Vieții consacrate în Europa Centrală și de Est “. După o scurtă introducere în dezvoltarea vieții consacrate în secolul 20, în special în timpul regimurilor comuniste, precum și în frământările politice și sociale din ultimul sfert de secol, s-a venit la prezentarea mai multor comunități religioase concrete angajate în diferite domenii, ca de exemplu: școala , Caritas, pastorația și refugiații. Alte subiecte au inclus diversitatea vieții religioase în secolul 21 și perspectivele de dezvoltare ale congregațiilor în deceniile următoare.

sursa: renovabis.de

Exprimaţi-vă opinia