Papa Francisc a întrerupt audiența generală de miercuri 24 august 2016 la aflarea știrii cutremurului din centrul Italiei. – AFP


24 august 2016. Papa Francisc a decis amânarea catehezei din cadrul obișnuitei audiențe generale de miercuri, în urma cutremurului care a lovit centrul Italiei. Pontiful s-a prezentat totuși în mijlocul credincioșilor adunați în Piața Sfântul Petru și s-a adresat lor, spunând:

“Am pregătit cateheza de astăzi, ca în fiecare miercuri din acest An al Milostivirii, pe tema apropierii lui Isus. Dar, la aflarea veștii despre cutremurul care a lovit centrul Italiei, devastând zone întregi și lăsând în urmă morți și răniți, nu pot să nu-mi exprim profunda îndurerare și apropierea mea față de toate persoanele prezente în locurile afectate de seism, față de toate persoanele care au pierdut pe cei dragi și față de cei care se simt încă zguduiți de frică și teroare.

Auzindu-l pe primarul localității Amatrice spunând: “Localitatea nu este mai există” și știind că printre cei morți se numără și copii, sunt înfiorat. De aceea, vreau să-i asigur toți cei aflați în localitățile Accumuli, Amatrice sau în alte așezări din dieceza de Rieti, de Ascoli Piceno și din toate celelalte dieceze din regiunea Lazio, Umbria și Marche, de rugăciunea mea și de mângâierea și îmbrățișarea întregii Biserici care, în acest moment, vrea să vă strângă la piept cu iubirea sa maternă. Să ajungă la voi și îmbrățișarea noastră de aici, din Piața Sfântul Petru!

Mulțumindu-le tuturor voluntarilor și lucrătorilor din cadrul Apărării Civile care fac eforturi pentru salvarea a numeroase persoane, vă rog să vă alăturați mie în rugăciune, astfel încât Domnul Isus, care a fost întotdeauna mișcat în fața suferinței umane, să mângâie aceste suflete îndurerate și să le dăruiască pace prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria. Să ne lăsăm mișcați sufletește împreună cu Isus.”

“Prin urmare” – a spus în încheiere Sfântul Părinte – “amânăm pentru săptămâna viitoare cateheza din această zi de miercuri, îndemnându-vă să vă rugați împreună cu mine pentru acești frați și surori, recitând o parte din rugăciunea Sfântul Rozariu”.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia