03.08.2016, Santiago (Catholica) – O deținută din Chile a fost surprinsă să primească săptămâna trecută o scrisoare de la Papa Francisc, căruia i-a scris acum mai bine de un an, cerându-i să se roage pentru ea. Pe 27 iulie, Episcopul Luis Infanti a mers la închisoarea din Coyhaique, din regiunea Aysen, din sudul Chile. El i-a dat scrisoarea lui Nicol, o tânără mamă închisă acolo.

Istoria a început anul trecut, când deținutele de la închisoarea amintită au fost vizitate de Mons. Ivo Scapolo, Nunțiu Apostolic, care i-a propus tinerei să îi scrie Papei, promițând că îi va înmâna personal scrisoarea. Tânăra i-a scris Sfântului Părinte despre condițiile din închisoare și despre sentința ei. „Rugați-vă mult pentru mine și pentru cele care locuiesc aici cu mine”, i-a cerut ea Papei, conform informațiilor publicate de Dieceza de Aysen. Lucrurile au decurs bine, dar din motive de „neevitat”, neexplicate însă de Dieceză, înmânarea mesajului a fost întârziat timp de un an.

În scrisoare, Papa Francisc îi mulțumește lui Nicol „pentru încrederea arătată mie, precum și pentru rugăciunile pe care le înalți pentru mine și de care am atâta nevoie. Din partea mea, te asigur că te păstrez în rugăciunile mele, precum și pe fiul tău Fernando, și îi cer lui Dumnezeu să îți dea lumina credinței și tăria care vine din speranță, ca să poți experimenta mângâierea Dumnezeului nostru milostiv în apropierea celor dragi ai tăi.” Papa încheie: „Încă o dată îți mulțumesc pentru scrisoare. Și îți cer să te rogi pentru mine. Fie ca Isus să te binecuvânteze și Fecioara să te protejeze. Cu afecțiune, Francisco”. Nicol a declarat: „Nu credeam că îmi va răspunde. Aș dori să îi spun că acum am familia mea, că m-am măritat și am o fetiță de două luni.”

Imagini

Exprimaţi-vă opinia