30.07.2016, Cracovia (Catholica) – Papa Francisc a luat sâmbătă masa cu câțiva dintre tinerii care slujesc ca voluntari la Ziua Mondială a Tineretului, găzduită de Polonia, în Cracovia, în aceste zile. Întâlnirea privată a avut loc la reședința Arhiepiscopului de Cracovia, Cardinalul Stanislaw Dziwisz, după Liturghia cu preoții și persoanele consacrate de la Sanctuarul dedicat Sf. Papă Ioan Paul al II-lea. Tinerii invitați la masă au venit din toate continentele, printre ei fiind reprezentanți din Noua Zeelandă, Italia, Columbia, dar și Polonia gazdă. După masă, tinerii l-au invitat pe Papă să își facă împreună un „selfie” ca amintire.

Fiecare dintre ei a putut să îi pună Papei Francisc o întrebare, la care au primit răspunsul cu ajutorul unui traducător. Vorbind la o conferință de presă de după momentul de masă cu Papa, una dintre voluntare a spus că l-a întrebat cum s-a simțit după alegerea pe Scaunul lui Petru pe 13 martie 2013, la care a primit următorul răspuns: „Am simțit un fel de pace și nu am pierdut-o încă”. O altă tânără i-a cerut un sfat Sfântului Părinte și răspunsul primit a fost: „Nu deznădăjdui”, adăugând că este important pentru tineri să fie ei înșiși „în aceste timpuri, în aceste momente cruciale”.

După masă, Papa s-a retras să se odihnească în reședința arhiepiscopală, înainte de veghea de rugăciune de diseară cu tinerii, de pe Campus Misericordiae (Câmpia Milostivirii), la periferia Cracoviei. Acolo se găsesc două noi centre caritabile: un centru de zi pentru bătrâni și un depozit pentru alimente donate de parohii, pentru nevoiași. Ambele clădiri nu sunt construcții temporare, ci permanente, pentru a aminti de tema din acest an a Zilei Mondiale a Tineretului, din Evanghelia lui Matei: „Fericiți sunt cei milostivi, căci aceia milă vor afla”.

Imagini

Exprimaţi-vă opinia