Papa Francisc la Sanctuarul Divinei Milostiviri din Cracovia-Łagiewniki, sâmbătă, 30 iulie 2016 – EPA


30 iulie 2016. Sâmbătă, 30 iulie, în penultima zi a călătoriei apostolice în Polonia, papa Francisc a mers în cursul dimineţii, la Sanctuarul Divinei Milostiviri, unde a trăit momente intense, precum trecerea pragului Porţii Sfinte şi reculegerea la mormântul Sfintei Faustina Kowalska, prin care Domnul a aprins scânteia focului mesajului milostivirii divine.

 

Fiţi mărturisitori ai milostivirii divine!
În cea de-a patra zi a călătoriei apostolice în Polonia, numită și „Ziua Milostivirii”, Sfântul Părinte a adresat un scurt salut credincioșilor, de la terasa Sanctuarului Divinei Milostiviri. Vorbind în limba spaniolă, pontiful a spus: „Azi, Domnul vrea să ne facă să simțim în mod și mai profund marea sa îndurare. Să nu ne îndepărtăm niciodată de Isus! Chiar dacă, din cauza păcatelor și a limitelor noastre, credem că suntem cei mai răi… . Așa ne preferă El; astfel se răspândește milostivirea sa. Să profităm de această zi pentru a primi cu toții milostivirea lui Isus. Să ne rugăm cu toții la Maica Milostivirii”.

A urmat spovedirea, de către Sfântul Părinte, a opt credincioși, confesiunea făcându-se în italiană, spaniolă şi franceză. Papa Francisc este al treilea pontif care merge în pelerinaj la Sanctuarul Divinei Milostiviri din Cracovia – Łagiewniki, după Ioan Paul al II-lea şi Benedict al XVI-lea, fiind însă pentru întâia oară când un pontif spovedeşte în acest sanctuar.

În Mesajul pentru cea de-a XXXI-a Zi Mondială a Tinerilor, papa Francisc îi îndemna pe tineri să mediteze asupra milostivirii divine şi să viziteze Sanctuarul Divinei Milostiviri din Polonia, pontiful având convingerea că imaginea sacră venerată de poporul lui Dumnezeu în sanctuarul din Cracovia dedicat Lui îi aşteaptă pe tineri, Isus cel Milostiv având încredere şi contând pe tineri, după cum tinerii trebuie să aibă încredere în Isus, exprimând acest sentiment în scurta rugăciune: „Isus, eu mă încred în tine!”.

Mesajul iubirii milostive a lui Dumnezeu să ajungă la toţi locuitorii pământului
La 17 august 2002, în predica de la Sfânta Liturghie de consacrare a Sanctuarului Milostivirii Divine, Ioan Paul al II-lea a încredinţat în mod solemn lumea Milostivirii Divine, cu dorinţa arzătoare ca mesajul iubirii milostive a lui Dumnezeu, proclamat în acel loc de sfânta Faustina, „să ajungă la toţi locuitorii pământului şi să umple inimile de speranţă”. Cerându-ne să fim mărturisitori ai milostivirii divine, Ioan Paul al II-lea înălţa atunci rugăciunea: „Să se împlinească promisiunea fermă a Domnului Isus: de aici trebuie să pornească ‘scânteia care va pregăti lumea pentru ultima mea venire’” (cfr Jurnalul Faustinei Kowalska, 1732).

La ora 10. 30, Sfântă Liturghie la Sanctuarul Ioan Paul al II-lea, din Cracovia, cu participarea preoţilor, persoanelor consacrate şi a seminariştilor din Polonia.

După celebrarea euharistică, luarea prânzului, la ora 13, la palatul arhiepiscopal din Cracovia, papa Francisc stând la masă cu un traducător şi cu 12 tineri reprezentanţi ai diferitelor ţări: un tânăr şi o tânără din fiecare continent şi, de asemenea, un tânăr şi o tânără din Polonia.

La ora 19, papa Francisc soseşte la Campusul Misericordiae unde, după trecerea prin Poarta Sfântă, împreună cu cinci tineri, participă la veghea de rugăciune cu tinerii.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia