Părintele Jacques Hamel, ucis în biserica Saint-Étienne-du-Rouvray, din Rouen, Franța, la 26 iulie 2016 – RV

26 iulie 2016. “Informat despre acțiunea de luare de ostatici în biserica Saint-Étienne-du-Rouvray, care a cauzat moartea unui preot și în care o persoană a fost grav rănită, Sanctitatea Sa Papa Francisc își exprimă apropierea spirituală și se unește în rugăciune cu suferința rudelor și cu durerea comunității parohiale și diecezane din Rouen”, se spune în mesajul semnat de cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin, transmis arhiepiscopului de Rouen, mons. Dominique Lebrun, după atacul de la Rouen.

“El se roagă lui Dumnezeu, Tată milostiv, să-l primească pe părintele Jacques Hamel în pacea luminii sale și să dăruiască însănătoșire persoanei rănite. Sfântul Părinte este deosebit de afectat de acest act de violență care a avut loc într-o biserică, în cursul unei celebrări euharistice, act liturgic în care se imploră de la Dumnezeu pacea sa pentru lume”, se spune de asemenea în mesajul papei Francisc în legătură cu atacul de la Rouen, în Franța, în care un preot în vârstă de 86 de ani a fost ucis în mod barbar.

În încheierea mesajului, pontiful “îi cere Domnului să inspire în toți gânduri de reconciliere și de fraternitate în această nouă încercare și să facă părtaș, pe fiecare în parte, de bogăția binecuvântărilor sale”.

Preotul ucis, Jacques Hamel, fusese sfințit preot în 1958, sărbătorind jubileul de aur (50 de ani de slujire preoțească) în 2008. De obicei celebra Sfânta Liturghie împreună cu parohul comunității, preotul Auguste Moanda. Aflat la pensie de mai bine de zece ani, părintele  Hamel îl înlocuia pe paroh, atunci când acesta era plecat din parohie.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia